krpan in druščina postani član

Naslov teme: SMEH IZ OBUPA

4571  19.11.2002 - 11:50h / Ostalo / Avtor: EDORA / 81 / 15

Dragi forumovci!
Danes se že od kar sem prišla v pisarno smejim. Pa ne zaradi tega, ker sem tako vesela, temveč zato ker sem že v zadnji fazi obupa.Več kot berem, poslušam, poklepetam o temi DDV in podobnem, manj vem. Se tudi vam to dogaja???!! Na kar še programe z novimi verzijami prejmem po e-mailu in hja NISOOOOOOOO POPOOOLNI!!!! In kaj sedaj , hja v najbližjo grafiko. Potem preberem da še IKS NI VEČ IKS, in da DURS-ova mnenje so mnenja ....., potem si rečem da bo že kako- bom pa ročno naredila ddv-o in vse potrebne evidence, pa vzamem v roke DDV pravilnik in zakon, da še enkrat kar tako za finto prelistam in si obudim spomin, da pri knjiženju ne pridem do nepotrebnih problemov, pa se mi pojavi še CEEEELLL KUP NOVIH VPRAŠANJ, kaj če bi to bilo tako ali pa je tako ali pa je to mišljeno drugače....
Saj vem da niste pravi na katere porelagam ves moj obup, vendar sedaj se mi zdi da mi je lažje pri srcu- ko se človek spove in da drugi samo poslušajo-ops berejo.
Bodite pridni, delajte, učite se in ne se zgledovat po meni, ki me iz obupa privede da pišem sedaj to in vam kratim dragoceni čas.
Lep dan in hvala tudi tebi, ki si si vzel čas za branje moje izpovedi.

Jape - 19.11.2002 - 12:21

Sva že dva :))))))

jana - 20.11.2002 - 10:27

Problemi se kar vrstijo. DDV, davčna zakonodaja, delovna razmerja,novi obrazci, novi računi,blagajniško poslovanje.....Ogorčena sem.Saj nismo nikoli v takih pogojih delali. MF- zakon, Zveza - mnenje, DURS pa po glavi.
Kaj je to! Obupana sem in ne znam delati po pravilih, ki ne izhajajo iz zakonov ampak iz mnenj te ali one institucije.Dpvolj imam!

T. - 19.11.2002 - 12:22

Nisi osamljena pri tem ( če ti je to sploh lahko v tolažbo).

LP

Preklinjač - 19.11.2002 - 12:58

Se pridružujem. Takih bedarij kot jih je uvedel sedanji sekretar na MF
pa še ne. Se vidi, da ni iz tega "faha" pa čeprav je bil predsednik
davčnih svetovalcev. Namesto da bi bilo vedno bolj enostavno se zapletamo
z nekimi brezveznostmi.

L. - 19.11.2002 - 13:04

Mogoče pa poseduje računalniško firmo za programiranje računovodskih, davčnih in kaj je še takšnih programov in si izmišlja vedno bolj zakomplicirane in neumne zakone, plačamo itak mi.

GEJA - 19.11.2002 - 13:22

HE HE HE...MOGOČE JE TO PSIHOLOŠKA FINTA. ZAKOMPLICIRAJMO DO AMENA, DA BODO POTEM BOLJ ZADOVOLJNI, KO BOMO V EU IN SE BODO STVARI POENSTAVILE IN BOMO REKLI: BLAGOR NAM!

- 19.11.2002 - 13:56

Ko se je začel DDv je bilo rečeno, da je to strogo formalni davek, kjer tudi približno ne bo dilem, kot smo jih poznali pri prm.davku.
zdaj pa je tako, da od seminarja do seminarja komaj prediham in spet novo, drugače, obupno... Do kdaj še tako? prosim lepo!
V življenju je vse omejeno, le norost ima prosto pot.... čav

Lola - 20.11.2002 - 10:14

Draga obupanka, če Te kaj potolaži, nas je še takih. Čestitam, da si tako pogumna in izpovedala svoj obup.

MARTIN KRPAN - 19.11.2002 - 17:11

Nikar se ne prepustite malodušju, ravnajte po zdravi kmečki pameti, kjer odpovedo brdavsi, zakonodajalci in podobni nebodigatreba strokovnjaki. Navsezadnje vam je lahko v tolažbo, da tisti, ki vedo, koliko ne vedo ali ne razumejo, običajno največ vedo.

soseda - 19.11.2002 - 17:28

ja grozno jaz še vedno sedim v pisarni in se trudim nekaj z nekimi popravki na programu in ... programerji so pa itak posebna vrsta ljudi in ... lp

foter - 20.11.2002 - 08:02

Moj računovodski program je iz renomirane hiše. Zadnji popravek programa spremljajo sledeča "navodila za delo":..v zvezi z novimi navodili..žal nismo dobili pojasnila...VENDAR SE BOSTE MORALI ZA ENEGA OD NAČINOV ODLOČITI SAMI. V dveh letih sem ustvaril firmo katera hrani 15 ljudi, je v prvem letu ustvarila 8 milijonov dobička, začel sem z izposojenimi 250.000 sit, sedaj pa sem zaradi ene odločbe DURSa milijonski dolžnik, kljub temu, da vsako zadevo preverim na več straneh, tudi pri brdavsih. Če se hočem držati zakona lahko samo zaklenem delavnico, pa hajd z četico na borzo. NI MI DO SMEHA, BESNIM.........

OBUPANKA - 20.11.2002 - 09:21

ZANIMA ME, KAKŠNI LJUDJE SPLOH DELAMO V RAČUNOVODSTVU. POJDIMO SE UČIT H KMETOM. TI, TUDI ČE GA SAMI KAJ POLOMIJO, GREDO NA CESTO IN OD DRŽAVE ZAHTEVAJO POVRAČILO ŠKODE ZA SVOJE GREHE.
ZAKAJ NE BI TUDI V NAŠI DEJAVNOSTI ENKRAT POVEDALI BRDAVSOM KAR JIM GRE.
NE RAZUMEM ROPA, NE RAZUMEM GRILJA, NE RAZMUMEM NIČESAR VEČ

keka - 20.11.2002 - 10:38

OBUPANKA :Saj sem vedno rekla, da bi morali uvesti kraljevino, ki bi za svoje grehe odgovarjala več rodov. Navsezadnje bi napolnili žepe ene rodbine potem pa konec. Zdaj pa si je treba zmisliti dodatke k dodatkom zakonov, da laže zagotovijo sredstva za svojo potrošnjo. Mi pa vse glupo izvajamo, ker nam visijo s kaznivimi milijončki za vratom.
in še: kot je že nek forumovc rekel : volite lds ! -------------------------------
ZANIMA ME, KAKŠNI LJUDJE SPLOH DELAMO V RAČUNOVODSTVU. POJDIMO SE UČIT H KMETOM. TI, TUDI ČE GA SAMI KAJ POLOMIJO, GREDO NA CESTO IN OD DRŽAVE ZAHTEVAJO POVRAČILO ŠKODE ZA SVOJE GREHE.
ZAKAJ NE BI TUDI V NAŠI DEJAVNOSTI ENKRAT POVEDALI BRDAVSOM KAR JIM GRE.
NE RAZUMEM ROPA, NE RAZUMEM GRILJA, NE RAZMUMEM NIČESAR VEČ

jan - 20.11.2002 - 19:43

Hvala bogu vas je že veliko opazilo, da to državo furajo kmetje (samo tisti s traktorji in cisterno za gnojnico) in tovornjakarji. Ker računovodje in večina doojevcev in espejevcev ne premoremo te mehanizacije bi morda sklenili kakšen majhen sporazum z bližnjim kmetom, ki bi za manjšo pristojbino zaprl cesto. Za plakate bi že sami poskrbeli.
Če bi naša branža med seboj premogla toliko solidarnosti kot kmetje, bi se morda nekaj premaknilo.
Kaj če bi z vprašanji načrtno in sistematično zasipali elektronske predale na dursu in to vsak dan, dokler nam ne odgovorijo na dvomljivosti v zakonu, morda bi to kaj pomagalo. Morda bi morali na nekem forumu objaviti odločbe brdavsov (z imenom in priimkom) da bi vsi vedeli kaj odločajo. Morda bi se morali vsi ravnati po teh odločbah in se sklicevati nanje. Morda pa bi morali z vprašanji zasipati parlament, saj so le oni pristojni za razlage zakona. Morda bi morali narediti vse to na enkrat.
Pogoj za uspeh pa je enotnost in solidarnost. Morda bi uspevali, če bi imeli takšen sindikat, kot ga imajo kmetje, ki bi izjavil in zahteval tudi kakšno butasto in pri tem ne bi niti malo zardel.
Razmišljajmo in potem pojdimo spat, saj nikoli ne bomo enotni.
LP

Jan

Ribak - 21.11.2002 - 07:56

Jaz se tolažin s tem. Bivša "Juga" je tik pred propadom enako spreminjala svoje računovodske predpise. Torej lahko pričakujem, da bo " crnila " tudi ta. Potem bomo naslednjih 5 ( pet) let imeli enake predpise, po tem pa de bo spet začela "neverending stori". HA HA HA