krpan in druščina postani član

Naslov teme: Vloga za delno pokojnino

4979  28.12.2015 - 14:08h / Ostalo / Avtor: F.r.a.n.j.a / 153 / 2

Sem ravnokar govorila z ZPIZ. Vsi ,ki bomo nadaljevali (ha, ha, zarečenega  kruha se  največ poje) moramo na ZPIZ podati vlogo za delno pokojnino. Ko dobimo potrdilo se z njim aktiviramo z M1 na ZZ za 10 ur/t.

S tem pojasnilom odgovarjam tudi vijolici, ki je eno stran nazaj vprašala kako postopati v primeru aktiviranja v zavarovanje.

Lp

Prva Brina - 28.12.2015 - 14:45

 Franja  veselim se tvojega nadaljnega aktivnega sodelovanja na tem forumu in mislim, da si se tudi zase dobro odločila, saj takšnega znanja ne moreš kar odnesti v pokoj.

lp

F.r.a.n.j.a - 28.12.2015 - 21:30

Hvala Prva Brina. Znanje? Kaj pa vem! Vem pa , da v delo vložim ogromno truda. Čeprav nimam zelo zahtevnih strank  , "pa tudi enostavno ni enostavno" , kot je v  eni od izdanih strokovnih knjig napisala

 Macarol-ova.  Priznam pa , da ima  "kilometrina" svoje pozitivne učinke . Tudi količina strank , vsaka s svojo posebno specifiko pripomore k temu , da moraš  poznati  VSE. Seveda primere rešujem sproti , nič več ne stresam odgovorov " iz rokava"  (tudi ti si to nekaj tem nazaj "pojamrala").

Ker pa to res rada delam , sem se odločila , kot sem se . Da pa ne bo izpada (25% pokojnine in dajatve) bom strankam povečala ceno za 10 €. Upam, da jih ne bo kap.

Lp