krpan in druščina postani član

Naslov teme: dobava premičnine z montažo v SI

4816  17.12.2015 - 09:58h / DDV / Avtor: S. / 109 / 3

Pozdravljeni, lepo prosimo za vaša mnenja. Smo SI davčni zavezanec in imamo primer dobavitelja iz AT, ki ima  SI id. številko. Dobava blaga (skladiščnih regalov - gre za premičnino!) je bila iz Avstrije, kar je razvidno iz CMR. Dobavitelj glede na to, da je montažo opravil pri nas v Sloveniji, nastopa s slovensko ID št. in nam je zaračunal slovenski DDV - ali je to ustrezno in ta ddv lahko upoštevamo kot vstopni ali bi moralo veljati splošno pravilo (25.člen ZDDV-1) in bi moral račun izstaviti brez DDV z navedbo, da gre za oproščeno znotrajskupnostno storitev (reverse charge)? Najlepša vam hvala za vsakršno pomoč in lep dan.

Uredništvo - 17.12.2015 - 10:37

Morate najprej opredeliti, ali vam je opravil dobavo blaga ali storitev - po ZDDV-1 zakonodaji je opravljanje storitev vse, kar ni dobava blaga.

 

Če gre za dobavo blaga (z montažo), potem je AT korektno izstavil račun s slovenskim DDV - kraj dobave je kraj, kjer se blago montira - glejte 10. odstavek 20. člena ZDDV-1.

 

Sicer nekoliko starejše pojasnilo strokovnjaka - vendar še vedno korektno:

http://www.superdavki.com/article/2743/ref_cat/36

 

Če še nimate dostopa in bi ga želeli pridobiti, imamo za vas pripravljeno privlačno nagrado:

http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

 

 

S. - 17.12.2015 - 11:29

Najlepša vam hvala za pomoč. Smo iskali tudi na vaši strani, vendar nam je hkrati prikazal odgovore tudi za vse nepremičnine tako, da je bilo bistveno preveč za pregledovanje.

Uredništvo - 17.12.2015 - 12:10

Iskalnik je zelo dobro orodje na SuperDavkih - zraven iskalnega pojma je ena ikonica z navodili, ki vam je lahko v pomoč v smislu "kako iskati" (po nizu besed, po posameznem poglavju itd.). S pravilnim iskanjem lahko zelo omejite iskalne rezultate ...

 

Če slednje ne pomaga, smo vam seveda ves čas na voljo za pomoč - pokličite ...

 

LP