krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodje - plača

4611  04.12.2015 - 21:49h / Ostalo / Avtor: prodajalec / 135 / 18

povejte prosim sotrpini vodje računovodstva za kakšno plačo delate. Predvsem tisti z več kot 20 let delovnih izkušenj.

optimist - 05.12.2015 - 06:24

Evo, nimam kaj skrivati, po 35 letih si dam 2200 bruto + delovna doba je skupaj slabih 2600 bruto. Sem edini v svoji firmi, potem pa pade še malo najemnine za poslovni prostor. Se da preživeti, je pa daleč od vloženega dela.

00 - 05.12.2015 - 20:17

Ne delamo za plačo, ampak za miloščino.

Tasa - 05.12.2015 - 20:34

3000 bruto pa ful stresa

aana - 07.12.2015 - 07:52

Jaz bi tudi..

brina99 - 06.12.2015 - 17:21

18 let - 1.900 bruto z delovno dobo - miloščina

 

dela ogromno in vedno več, cene padle. 

 

 

mateja - 06.12.2015 - 20:45

Delam v javnem sektorju, edina v racunovodstvu/knjigovodstvu/kadrovsko pravnem delu... ob zadnejm napredovanju pred pol leta, financno se bo poznalo sele naslednji mesec, bom presegla 1.300€, z vsemi dodatki vred (torej dodatkom na delovno dobo po O,3% za leto).

Pia - 06.12.2015 - 21:52

mateja, kaj pa vse ostale ugodnosti, ki jih imate v javnem sektorju? Na to pa pozabljaš, kajne? Jasno, ker so vam v JS samoumevne!

Ava - 07.12.2015 - 06:51

Pozdravljeni.

Pia, kakšne ugodnosti ima Mateja v javnem sektorju?

Lp.

rakov povratnik - 07.12.2015 - 07:50

Nekaj o ugodnostih v JS. Nič 13. plače, nobenega božička ali podobno, regres: sodeč po btto plači ima regresa okoli 350 evrov (nisem iskal natančnih podatkov), dopusta pa ima recimo za 28 delovnih dni, odvisno od števila otrok. Že nekaj let nima nobenih dodatkov za uspešnost ali drugačnih stimulacij...

Pia, tudi mene zanima, kakšne ugodnosti si Mateji pripisala, ki bi odtehtale recimo 600 - 700 evrov nižjo plačo na mesec oz. recimo kakšnih 7000 evrov na leto...

nič ne kaže, da bi se v JS cedila med in mleko, vsaj ne na tej ravni.

Prva Brina - 07.12.2015 - 08:39

Ugodnosti v javnem sektorju, po tem kar lahko jaz vidim, so v ležernem delu, saj jih je preveč. Če bi to rešili, bi lahko ob zmanjšanju mase plač posamezniki dobili več, kar si v nekaterih primerih tudi zaslužijo.

Lp

rakov povratnik - 07.12.2015 - 09:26

Spet posplošujemo. Saj vem, da imamo zelo bohoten javni sektor, a vendar je iz opisanega primera videti, da je ona punca za vse, torej pokriva izjemno široko področje. In spet se bom malček postavil na stran JS, priznajmo si, da brez njih ne moremo. JS je široko področje, sem spadajo vse varuške in vzojiteljice, učiteljice in učitelji, policajke in policaji... OK, policistke in policisti, medicinske sestre... kaj bi še našteval. Niso samo tisti nesposobni uradniki na ministrstvih, za katere imamo res vsi občutek, vključno z delavci v JS, da nimajo stika z realnostjo. ZUJF je, na primer, kar predpisal % znižanja zaposlenih v JS, ob tem pa nič kako. Združevanje razredov ne gre mimo predpisov, učni načrt je narejen, vrednotenje učiteljevega dela pa je tudi znan... in kako naj neka šola zniša število zaposlenih? Z nezakonitim (po ZDR) zaposlovanjem, ker klub vsem elementom delovnega razmerja in pogojev dela, ki zahtevajo delo za nedoločen čas ali pa vsaj zaposlitev, zaposljuje po podjemnih pogodbah... pa niso samo šole tiste, zdravstvo je podobno, da o univerzah sploh ne govorimo... In potem se sprašujemo, zakaj je toliko različnih oblik dela v JS. Absurd, ki izkrivlja sliko, da jih lahko z gospodarstva gledamo postrani in imajo sindikati in vlada moč... divida et impera...

Če že, bi morali vsi stopiti skupaj in udariti čez absurde, potem pa si izbrati neko operativno sposobno vlado in parlametn, ki bi dejansko delal v našem imenu. Ampak, klima je že taka, da za vsakega, ki zdaj vstopi v politiko, se ga takoj prime nalepka "korupcija, pozor!"

VAL - 07.12.2015 - 06:53

28 let delovne dobe, pokrivam računovodstvo komplet, kadrovsko in še pomagam v proizvodnji če je pottrebno in dobim 1.585,00 bruto + malica+ prevoz.

mateja - 07.12.2015 - 08:57

Kake ugodnosti? Dopusta 26 dni. Regres je res točen že v prvi polovici leta, a je znašal 484€ bruto. Plačujejo nam pokojninske premije, manj kot 6€ mesečno. Dodatek na delovno dobo, kot sem že napisala, znaša 0,33% za leto in to je edini dodatek, ki ga imam.

Če je ugodnost to, kar bi moralo biti povsod samoumevno; redna plača in plačani prispevki, potem jih res imam veliko.

Pa nobene božičnice, ni 13.plače, prehrana na delu je samo pri več kot 4-urni zaposlitvi in znaša 3,68€ za dan, prevoza ne dobim, ker sem oddaljena 1,8km (kar sem dolžna preveriti za vsakega zaposlenega).

Prva Brina - kako bi zmanjšala število zaposlenih v moji službi, sama pokrivam celotno knjigovodstvo, računovodstvo, vse kadrovske zadeve, vse pravne zadeve, ker se spoznam na računalnike, delam precej računalniških stvari (da prihranimo pri zunanjih računalniških storitvah, svojega računalničarja seveda nimamo): Računalnik bo vsak čas star 10 let.

Ja, pa delovno razmerje z oznako "za nedoločen čas" je tudi ugodnost, ki mi pripada.

Se pa strinjam, da bi bilo treba prevetriti potrebne zaposlitve po ministrstvih in direktoratih, ne pa pri nižjih nivojih, pri izvajalcih po Sloveniji, saj tu pa delamo z minimalnim osebjem in še nas krčijo.

Prva Brina - 07.12.2015 - 09:58

Mateja saj se strinjam s tabo, mnogo posameznikov v javnem sektorju ne čuti, da bi imeli kakšne ugodnosti, po drugi strani pa mnogo posameznikov zelo izkorišča vse ugodnosti in si dodaja še kaj mimo pravil. Dejstvo pa je, da je masa stroškov JS previsoka za gospodarstvo.  Zato, da se razmere posplušujejo na vse posameznike pa so krivi izključno dobro plačani in z vsemi ugodnostmi obdani sindikalni voditelji.

Lp

mateja - 07.12.2015 - 10:50

Ja, se strinjam, vendar ni pošteno in  ni prav, da ker sem zaposlena v JS, sem avtomatsko črni kozel, čeprav delam enako ali pa celo več kot pa v gospodarstvu in za manjšo plačo.

Vem, kako je delati v gospodarstvu, sem kar nekaj let delala pri zasebniku, dokler ni pospravil podjetja pod rušo.

Pa še nekaj - že dolgo zagovarjam, da bi moral biti pogoj za zaposlitev v JS določeno let delovnih izkušenj v gospodarstvu in to ne v nekem velikem podjetju, pogoj max. 30 zaposlenih, da vsak zaposleni ve, kaj je njegova pravica, kaj je dolžnost in od kje denar na TRR.

PIKA 2 - 07.12.2015 - 11:09

Tudi sama se bom  postavila na stran JS, tokrat.  Točno tako je kot pravi RAkov  povratnik in MAteja.  NIžji uradniki imajo mizerne plače (do 800 € neto, z malico  in prevozom vred).  Malica 3,86 €, regres za LD najnižji (cca 380 netp).   Privat sektor je dolžan dajati veliko višje zneske za povračila.  JS tudi ni več kar je bil.  Razne agencije in direktorati imajo mogoče  res velike plače.   V kolikor se reforma JS ne bi ustavila kjer se je, bi  do  danes izpeljali tudi odpuščanja.  Menim, da  nismo več daleč, ko tudi služba v JS ne bo več zagotovilo za socialno varnost.   In še to:   v dobrih zasebnih firmah ima  nižji strokovni  kader tako plačo kot jo navaja  MAteja.

xxxxx - 07.12.2015 - 13:53

Verjamite mi, da delo v JS kot računovodja ni niti približno tako stresno kot v gospodarstvu. Tudi sama sem delala v gospodarstvu in sem šla raje v JS. Imam 26 let delovnih izkušenj. Tudi sama imam preko kadrovsko, tajniško in računovodsko delo. Nekdo, ki je bil prej v gospodarstvu si v JS odpočije, saj je vajen dela. Da o vseh ugodnostih ne govorim....redne plače, reden regres, nižje cene počitniških kapacitet, plačevanje v pokojninski sklad 8,03 € mesečno, nižje najemnine stanovanj (garsonjera v LJ - 40M2 = 70 EUR, trosobno stanovanje 300 €), razne nižje cene pri koriščenju bazenov, savn, fitnesov, pri nekaterih potovalnih agencijah,... skratka ugodnosti so velike in delo je manj stresno! Nekdo, ki je po šoli začel delati v JS, bo samo jamral, kako hudo mu je, ker ni preizkusil dela v gospodarstvo. Sama sem šla iz bruto plače 2.500 na bruto plačo 22 plačilnega razreda, ki znaša 977 €. Se splača, stresa ni, življenje je bolj umirjeno... in nič ne jamram.

mateja - 07.12.2015 - 14:08

Kot sem že zgoraj napisala, sem tudi sama delala prej v gospodarstvu, zdaj pa v JS.  Počitniških kapacitet nimamo, o kakih stanovanjih lahko samo sanjamo,  bazeni, savne, fitnesi ne dajejo pri nas prav nobenih popustov, na potovalne agencije s popusti za JS še nisem naletela.

Letnih poročila za AJPES je bistveno več kot pa v gospodarstvu, vse se dela še po denarnem toku + vsa poročila se dajejo še ustanoviteljem, kar pomeni v mojem primeru še 14 letnih poročil (in vsak od ustanoviteljev ima svoj obrazec po svojem, tako da iste številke obračam 1000x), premoženjske bilance, pa DDV z odbitnim deležem... nimam občutka, da je kaj manj stresno, kot pa je bilo v gospodarstvu, pa sem bila tam edina in sem tu edina. Že same plače so bistveno bolj komplicirane, kot pa so bile v gopodarstvu. Pa letna planiranja, do € natančno, kaj boš naslednje leto porabil, od elektrike do svinčnika :(