krpan in druščina postani član

Naslov teme: vstopnice in davčna blagajna

4523  01.12.2015 - 08:04h / Ostalo / Avtor: Živa / 141 / 3

Smo društvo in enkrat letno priredimo predstavo in pobiramo minimalno vstopnino. Davčno blagajno bomo v naših prostorih sicer imeli, vendar ne bo prenosna, saj nam obstoječi program omogoča tudi davčno potrjevanje računov. Zanima me, kakšne "tehnične" rešitve boste uporabljali tisti, ki imate podobne situacije.

Molt - 01.12.2015 - 13:31

Na licu mesta se boste morala povezati z tem računalnikom, ki potrjuje račune..in iz tega lica mesta bo tablica, ali pa teleofn, pošiljaj podatke v glavni računalnik, on pa naprej potrjene na furs. Kako pa imajo to vaši računalničarji narejeno, pa ne vem :) 

Matjaž K - 01.12.2015 - 19:21

kaj pa če bi namesto minimalne vstopnine uvedli (minimalni) prostovoljni prispevek

prostovljni prispevek ni plačilo za dobavo  => ni dolžnosti izdaje računa => ni dolžnosti davčnega porjevanja (je tudi FURS tako pojasnil v svojih pojasnilih in izobraževanjih)

Živa - 02.12.2015 - 09:14

Vemo, da bomo morali nekako urediti, problem je seveda v financah. Za enkratno uporabo bomo morali kupiti tablico pa tiskalnik...kar nam kot društvu ni najbolj enostavno. Matjaž, hvala za namig, samo se bojim da bomo s prostovoljnimi prispevki bolj na nuli. Vstopnino namreč zaračunavamo, ker moramo pokriti stroške dvorane in jih na žalost ne moremo drugače.