krpan in druščina postani član

Naslov teme: avto serviserji zahtevajo plačilo takoj

4409  25.11.2015 - 18:59h / Ostalo / Avtor: siglavy / 106 / 9

Danes sem prišel z obveznega servisa za avto.Po opravljenem delu so izdali račun in rekel sem,da mi naj ga kar pošljejo na moj naslov in bom plačal v obveznem roku.Niso se strinjali in zahtevali plačilo takoj.Pri tem so se sklicevali na tekst o splošnih pravicah in obveznostih strank na drugi strani delovnega naloga,ki sem ga sicer spredaj podpisal,zadnje strani pa mi prej niso pokazali.

Ali res to lahko počnejo na podlagi nekega člena njihovega teksta ,ki pravi da "izvajalec izstavi naročniku račun,ki zapade v plačilo ob naročnikovem prevzemu popravljenega vozila,itd."

Ob tem,da obrtniki in drugi čakamo tudi po več tednov na plačilo opravljene storitve.Kakšne so splošne uzance za plačila ?Je to zakonito ali ne ?Si lahko kaj pomagam s prijavo na FURS?

virus - 25.11.2015 - 19:36

No, kaj pa je za vas "plačilo v obveznem roku"? Ko greste v trgovino po kruh, se verjetno ustavite na blagajni in rečete: "račun mi pošljite v obveznem roku"....

Predlagam, da avtoserviserja prijavite na FURS, ker je zahteval plačilo za opravljeno storitev! In še nekaj...to plačilo je celo zahteval takoj... pa saj to je grozno...

Zakaj pa niste vozila dali v popravilo takrat, ko bi to storitev lahko plačali? verjetno zato, ker potrebujete izpravno vozilo. No, to pa je potrebno žal plačati...

joj,...kako me take stvari razjezijo... se opravičujem za zgoraj napisano, vendar se nisem morala zadržati...

siglavy - 27.11.2015 - 09:17

No rad bi zaključil to temo,ker itak nisem nič pametnega izvedel.Vidim pa,da na splošno takoj pomislimo na nepoštenost in na neko malverzacijo ,kar pa nikakor ni bilo mišljeno z moje strani.Gre preprosto zato,da naj bi bili zakoni za vse državljane enaki, tudi finančni.

pa lep pozdrav, tudi slabomislečim

00 - 25.11.2015 - 19:58

to spada pod poglavje ponudba in povpraševanje.

 

PS A se v hišah z "rdečo lučjo" tudi razburjaš - tam se plača vnaprej...

siglavy - 25.11.2015 - 21:06

Ja,zahvaljujem se za zelo"pametne"nasvete,posebno strokovnjaku za hiše z rdečo lučjo.Vsak mesec plačujem na desetine računov,kjer ima večina navedenih rok plačila in bi po neki logiki smatral,da bi tudi servisna storitev spadala pod tako plačilo.

Ko kupiš nov avto ti nihče ne ponudi pod nos kodeks splošnih pravic in obveznosti strank,vse je naj.That's marketing, na koncu pa nateg.Zato pa v vsaki vasi zraste trgovina,ki prodaja avtomobile,saj je kšeft na tak način zagotovljen.

pa lep pozdrav                                                                  

tripikice - 26.11.2015 - 06:55

Pol pa  pojdite npr. v tehnično trgovino, kupite kartušo za printer in naj vam dajo odlog plačila. Ali pa kupite kruh na odlog plačila. Imate pa res svetovne ideje. Pa na čelu vam ziher piše " 100 % bom plačal".  Če ne plačate elektrike vam jo odklopijo. Kaj avtoserviser pa vas naj v primeru neplačila išče po Sloveniji da vam bo iz avta vzel vgrajene dele ? 

Opa Zovalec - 26.11.2015 - 10:01

Koliko hrupa za nič! Stvari so povsem preproste. Pred oddajo naročila se dogovorite tudi o opciji plačila. Če vam ni všeč, pa pot pod noge. Saj mehanikov pa se res ne manjka. No, ne rečem, dobrih ni ravno na pretek, ampak to je že druga zgodba.

? - 27.11.2015 - 13:01

Siglavi, Gre preprosto zato,da naj bi bili zakoni za vse državljane enaki, tudi finančni.?

 

Saj to ti dopovedujejo : način (rok) plačila ni uzakonjen in vsak državljan ga lahko za svojo dejavnost določi sam.

Barbara - 28.11.2015 - 16:47

Vsak lahko doloci rok placila ali 30 dni npr.ali pa celo obvezen avans.

In ce se ne strinjate z nacinom placila pri tem mehaniku, ga menjajge. Meni da racun kot fizicni osebi in rok placila 15 dni.

janja - 30.11.2015 - 14:19

Odlog plačila dobiš samo  če ti zaupajo. Mi smo imeli primer stranke, ki je magistriral iz garancijskih popravil - škoda, da sam ne popravlja,  in dokaže kako preprosto je  to izvajat na trgu.