krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obvestilo o računu in obveznosti kupca-kje kupiti

4320  19.11.2015 - 17:25h / Drugi davki in takse / Avtor: ribica / 66 / 4

Pozdrav, 

ali se  bo Obvestilo kupcem, da morajo shraniti račun, ki mora biti na vidnem mestu, točno določene zelene barve

dalo kje kupiti  ?  

Matjaž K - 19.11.2015 - 22:25

Sem prepričan da se ga bo dalo kupiti za (skoraj) vsakim vogalom (pošti, petrolu, da ne omenjamo potencialnih trgovskih akcij kot  so "če za namene vaše dejavnosti pri nas kupite pet gajb pira vam brezplačno podarimo obvestilo o dolžnosti izdaje in prevzema računa")

Špela - 20.11.2015 - 08:17

Na seminarju v Ljubljani so rekli, da si ga lahko natisneš s FURSO-ve strani. Jaz sem ga, je zelene barve na A-4 formatu. Če bodo dacarji komplicirali pri tem, potem so res nenormalni.

Matjaž K - 20.11.2015 - 08:52

to je eden od problemov (pa ne samo pri davkih) -  negotovost

 

nikoli se ne ve, ali bo organ birokratsko dosledno do zadnje pike izvajal predpis (dosledno = točno takšen ton barve idr. elementov obvestila, kot je predpisano s PZDavPR) ali pa bo se bo pri izvajanju postavil na pragmatično stališče "edino pomembno je, da je obvestilo vidno objavljeno"

framus - 02.12.2015 - 20:39

Mene pa zanima, kaj hudiča pomeni naslednje;

Premičen prostor je vsak premičen objekt ali elektronska naprava za izdajo računov. Elektronska naprava za izdajo računov se kot poslovni prostor zavezanca šteje v primerih, ko se račun ne izda v okviru premičnega objekta;
 
TOREJ; Najprej piše, da je premičen prostor vsak objekt (kombi v mojem primeru) ali elektronska naprava (pametni telefon v mojem primeru). Se pravi da je IN kombi IN telefon PREMIČEN PROSTOR. Pol pa piše, da se elektronska naprava šteje kot poslovni prostor samo če se račun NE izda v okviru premičnega objekta (kombi v mojem primeru). Najprej torejj da je kombi in pametni telefon premičen objekt, potem pa pravijo, da če se v kombiju izda račun preko pametnega telefona, da to ni poslovni prostor...
ČE V KOMBIJU IZDAŠ PREKO PAMETNEGA TELEFONA RAČUN, GA MORAŠ PRIJAVIT KOT POSLOVNI PROSTOR ALI NE?