krpan in druščina postani član

Naslov teme: Plačilo plače delavcu, ki nima TRR

4078  05.11.2015 - 09:29h / Ostalo / Avtor: Sandi / 1055 / 11

Pozdravljeni. Srečujemo se s težavo, da delavec nima odprtega TRR, se odpiranju le-tega izogiba in ne pove zakaj, mi pa mu bomo kmalu morali nakazati plačo. Ponuja sicer TRR zakonca, se pa nam ne zdi prav, da kar tako nakazujemo na račun nekoga, ki ni zaposlen pri nas. Kaj lahko storimo? Delavec le podpiše izjavo, da naj plačo nakažemo na partnerjev račun, IREK obrazci pa itak nosijo davčno številko delavca, banke itak ne zanima, od kod denar prihaja, nas pa skrbi, ker sumimo, da gre pri tem za izogibanje izvršbi...

V naprej hvala za odgovore.

Sabina V - 05.11.2015 - 09:50

Ne vem če je sploh kje določeno da mora pa imete vsaka fizična oseba TRR. Zakaj pa nebi morala imeti zakonca skupnega TRR, ja. Banke pač obromno poberejo za svoje provizije in ljudje se izogibajo odpiranju nepotrebnih računov.

cah - 05.11.2015 - 12:24

Po vrsti:

- 1. oodstavek 36. člena Zakona o davčnem postopku:.....ter druga plačila prejemnikov nakazovati na NJIHOVE TRR, odprte pri ponudnikih plačilnih storitev in še

- 1. odstavek 23a. člena Pravilnika o izvajanju ZdavP, kjer opredeli...Oseba iz 1. odstavka 36. člena ZdavP ni dolžna nakazati na TRR FIZIČNE osebe (naprej sicer govori katerih dohodkov ni potrebno nakazovati na TRR , in med njimi ni plače).

Gre samo za to, da je v obeh primerih natančno določeno, da je to njihov TRR, to je TRR prejemnika dohodka.

Sandi - 06.11.2015 - 08:07

Hvala, Cah. To nam je manjkalo. Tudi drugim hvala za razmišljanja in nasvete.

Sandi

Opa Zovalec - 05.11.2015 - 11:23

Delavcu preprosto povejte, da boste poslovali zgolj v skladu s predpisi. Če ne bo odprl TR, pa naj spoka. Zasluženi ostanek prispevkov (torej njegov prejemek) deponirajte in ga obvestite, da mu ga boste nakazali na njegov TR, ko vam bo znan.

Sandi - 05.11.2015 - 11:27

Se opravičujem, malček sem brskal po spletu pa tega nisem našel, zato sprašujem kje (v katerem predpisu) piše, da mora imeti vsaka fizična oseba svoj TRR in ne sme uporabljati partnerjevega? Če sta odgovorna skupaj in imata skupno hišo, avto in podobno, zakaj ne bi smela skupaj uporabljati samo en TRR?

F.r.a.n.j.a - 05.11.2015 - 12:03

Samo razmišljam.Če je partner pooblaščen na osebni TRR zakonca ali izvenzak.partnerja ima tudi svojo kartico na svoje ime.Če to predloži kot dokazilo o TRR ,bi  to verjetno šlo .

Lp

MACA - 06.11.2015 - 14:48

Moje mnenje je ,da delavec mora predložiti številko TR-ja, saj zakon ZDR-1 v 135.členu 1. odstavek pravi

 "(1) Plača, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki delavca se izplačujejo v skladu

z zakonom preko bančnega računa delavca.". Torej tukaj zakon ne določa, kakšnega zakonec oz. izven zakonskega partnerja!!!

Lep pozdrav.

Andro - 09.11.2015 - 09:30

Hm, vprašanje, ki se mi porodi: delavec prinese kartico od TRR, na kateri je njegovo ime. Kako lahko firma sploh izve, čigav račun je to dejansko? Ali to sme raziskovati? Ali ni tu v igri tajnost podatkov? Se pa strinjam, da je lahko problem, če ne predloži kartice s svojim imenom.

Kaj on dela, ali se izogiba izvršbam itd., to se firme popolnoma nič ne tiče, dokler se firma drži navodil, ki jih dobiva od sodišča. Se motim?

Katarina - 17.11.2015 - 10:00

Naj pripomnim, da banka ni dolžna FO odpreti račun. Lahko, da vaš zaposlen sploh nima  možnosti, da bi vam posredoval svoj TRR ker ga nima.

Blbla - 21.06.2020 - 14:27

Hm ko si bodo ljudje prišli gor da je to nakazovanje denarja na trr samo suženstvo preverjanje ljudi in kraja osebnih podatkov samo zato da nas preverjajo kaj delamo z denarjem kam ga devamo in da ljudem poberejo čim več nebo dobro tudi sam razmišlam o tem da bom zaprl vse račune in se naj država jebe sama s sabo mene so že dost obral  in nepostim več tega da sem njihova molzna krava bomo pač začeli delati drugače jebeš šiht če nimaš nč od tega delam 12 let nedobim kredita nemorem si privoščit nič  kaj šele da bi otroke kam peljal kolikokrat jočem ker nevem več kaj naj naredim kam se naj obrnem komu naj zaupam z živcim sem na koncu sem sposoben fant delati znam pravzaprav vse trudim se iz dneva v dan naredim šiht 12 ur in grem naprej delat da kaj pofušam in nikoli ni dost da bi si kaj prišparal vsaj za otroke bi se rad potrudil če sam nimam nič pa še to nemorem ker delam samo za državo rad bi odprl firmo pa nemorem imam miljon idej pa jih nemorem uresničit mi lahko kdo kako pomaga s službo ali kako drugače sem zelo sposoben in rad se učim novih del imam iskušnje iz strojništva. komerciale in varnosti imam tudi različne ispite ....

AgreedBigPicture - 29.06.2020 - 12:12

peacefuljunkie@gmail.com
če želiš mi napiši mail