krpan in druščina postani član

Naslov teme: ne razumem

3937  25.10.2015 - 20:39h / Drugi davki in takse / Avtor: Marionetka / 56 / 2

Davčne blagajne. Prehodno obdobje. Primer frizerka od 2.1.2016 dalje še uporablja VKR. Ne razumem najbolje, ali že obstaja kakšen program za poročanje o prometu "v desetih delovnih dneh" od opravljene storitve. Kako boste se organizirali v računovodskih servisih o tovrstnem poročanju. Lepo prosim kje lahko preverim oz. pogledam?   

MatjažK - 26.10.2015 - 10:40

"že obstaja kakšen program za poročanje o prometu "v desetih delovnih dneh" od opravljene storitve"

 

Ali obstaja ne vem, dejstvo pa je, da bo zavezanec v takem primeru imel dve varianti:

 

1.

za potrebe poročanja podatkov o VKR računih na FURS si bo kupil lasten program, (ta varianta je malo verjetna, kajti vprašanje je, če bod prodajalci davčnih blagajn prodajali samo programski modul za naknadno poročanje)

 

2.

zavezanec bo uporabljal FURS-ovo aplikacija "Mini blagajna" na eDavki (ta bo poleg fakturiranja omogočala tudi poročanje podatkov o poslovnih prostorih in poročanje o VKR-računih)

 

lp

 

p.s. Še malo reklame ...

 

mala & velika Davčna šola 2015

4. TEMA:  ZDavPR, ZDavP-2 (Maribor - 04.11.2015; Ljubljana - 03.11.2015)

GOTOVINSKO POSLOVANJE PO NOVEM

 

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/aktualno

Sabina V - 27.10.2015 - 14:12

Frizerka ima kar nekaj računov dnevno zato ne verjemem da se ji bo po 2.1.2016 še splačalo vnašati VKR. Predlagam eno izmed aplokacij, na netu jih je ogromno, ki vam najbolj odgovarjajo in nakup ali najem ene izmed the aplikacij.

Kako se bomo znaši v servisih: predlagali bomo strankam, ki seveda sedaj še ne uporabljajo programa za fakturiranje, da si najamejo enega ki je za njih najbilj primeren, in seveda da omogoča povezavo v računovodski servis da imamo potem takoj vse podatke ne da moramo delati še ročne preglede.

Kot rečeno je pa odvisno od stranke do stranke in od dejavnosti do dejavnosti.