krpan in druščina postani član

Naslov teme: stroški izobraževanja REK-1

3815  15.10.2015 - 08:25h / Dohodnina / Avtor: Miro / 191 / 3

Pozdravljeni. Sem v dilemi . S.p. in zaposlena (skupaj živita) sta bila na razstavi EXPO v Milanu- Navedeno na računu agencije : ekskurzija v Milano na razstavo EXPO-.(trajanje 2 dni, 1x večerja, 1x zajtrk, nočitev). Ker gre za dejavnost glede na temo razstave knjižimo stroške pod namen izobraževanja. Ali je potrebno te stroške razdeliti in poračati za zaposleno preko REK obrazca? Dnevnic  si ne bosta izplačala oz obračunala. Menim, da ne poročam, ker celotno fakturo smatram kot strošek izobraževanja.

Hvala za mnenja. V kolikor se poroča ,prosim za kakšen namig kje je kakšno tolmačenje in pod katero zaporedno reka ta znesek vpišem.

madja - 15.10.2015 - 08:51

ČE so vsi ti stroški:vstopnica, nočitev , zajtrk že na fakturi in je7bo faktura plačana na trr, potem ne poročate na irek.

ČE pa so kaki mali stroški bili poravnani z gotovino, potem se obračuna potni nalog in se to poroča v irek ob izplačilu zaposlenemu.

lp madja

Matjaž K - 18.10.2015 - 16:10

"ČE so vsi ti stroški:vstopnica, nočitev , zajtrk že na fakturi in je7bo faktura plačana na trr, potem ne poročate na irek."

to ne drži - tisti del računa, ki se nanaša na nočitev, zajtrk delavca se poroča v iREK - je že FURS 8takrat) DURS ob uvedbi poročanja o dodatnih podatkov v iREK podal pojasnilo, da pri stroških delavcev nastalih na službeni poti ni merodajno, ali je plačal delavec in mu delodajalec to povrne ali pa delodajalec direktno plača iz TRR na podlagi računa

in še dodatek glede "... se poroča v iREK " ... moralo bi se poročati, ampak kakšno "neporočanje" tu pa tam (sploh takšno ki ne vpliva na višino plačanih davkov) ni noben "davčni greh" - skratka: odločite se po svoji vesti in pameti

Mira - 15.10.2015 - 09:45

Hvala.