krpan in druščina postani član

Naslov teme: Športna oprema - športno društvo

3641  30.09.2015 - 09:47h / Ostalo / Avtor: Maja / 118 / 5

Ima kdo izkušnje z nabavo športne opreme za športno društvo. Društvo bi nabavilo opremo (zimsko opremo) in jo fakturiralo članom. Ali je to možno ali se to šteje  za prodajo. V kakšni obliki lahko to dobijo člani? Se lahko to financira iz prostovoljnih prispevkov? Najlepša hvala za vaš komentar in odgovor. Še to, društvo ni zavezanec za DDV.

dama - 30.09.2015 - 12:09

Društvo ki nabavi opremo, naj jo poroda članom z izdano fakturo - pridobitna dejavnost. Člani nabavljajo opremo preko društva zgolj in zaradi popustov katerih so deležni. Najmanj tvegana pot je, da vsak posameznik plača svojo fakturo. Če boste za nabavo zbirali prostovoljne prispevke jih položili kot take na TRR jih je potrebno knjižiti kot prihodke nepridobitne dejavnosti. Če pa društvo "podari opremo članu" - v primeru neplačila in opremo pokrijete iz prostovoljnih prispevkov, ter s tem postane last člana se pojavi vprašanje dohodnine na darila...REK obrazec, 25% dohodnina itd..

Danja - 30.09.2015 - 14:17

Kaj komplicirate, saj ste športno društvo in opremo člani potrebujejo za izvajanje športne torej nepridobitne dejavnosti, torej jo lahko kamot sfinancirate s prostovoljnimi prispevki članov ali drugih dariteljev (beri donatorjev). Vsi delajo tako.

vili - 30.09.2015 - 14:50

jo lahko kamot sfinancirate s prostovoljnimi prispevki članov

 

"prostovoljnimi"  ??  (vsak zase??)

že, samo oprema mora ostati last društva in če slučajno en kos opreme uporablja samo član, ki je slučajno dal točno prispevek v vrednosti tega kosa ...?

 še brdavs, tudi če je še tako tumast, bo kapiral, da gre za preprodajo...

Sabina V - 30.09.2015 - 15:23

Če člani preko društva kupujejo opremo potem se lahko pri dobavitelju tudi dogovorite da da določen popust članom vašega društve. Torej dobavitelj proda vašemo članu, tudi njemu izda račun.

jože - 01.10.2015 - 08:39

Sabina ima dobro idejo. Društvo je samo formalni posrednik- komercialist trgovini, člani pa kupijo po ugodni ceni. Odlična ideja.