krpan in druščina postani član

Naslov teme: gratis letalska karta

3533  21.09.2015 - 12:50h / Ostalo / Avtor: Zorica / 73 / 2

Pozdravljeni!

Prosim, za vaše mnenje glede naslednje zadeve. Podjetje d.o.o., ki je SI davčni zavezanec, opravlja določene storitve za drugo podjetje  d.o.o., ki je pravtako SI davčni zavezanec. Za opravljene storitve se v skladu z sklenjeno pogodbo izstavljajo računi mesečno, ko se delo opravi.    Pri izdanem računu so zajeti vsi stroški, ki so vezani na opravljeno delo ( delovne ure in morebitni potni stroški). Vprašanje se pojavlja glede knjiženja letalske karte, ki jo je zaposleni na prvem d.o.o. pri službeni poti v tujino, dobil gratis od tujega (iz EU) poslovnega partnerja  drugega d.o.o.  Na letalski karti je naveden plačan znesek in ime in priimek zaposlenega, ki je bil na službeni poti.  Ali se sploh gratis karta knjiži ( morda na druge prihodke), ali pa se le priloži k potnemu nalogu?  Ker je to zdaj prvi takšni primer, bi rada slišala še kakšno mnjenje.

Hvala vsem in lep dan!

tina - 22.09.2015 - 06:16

Gratis karta  se priloži k potnemu nalogu (vendar se ne izplačuje). Če hočete z njo zaslužiti, jo boste zaračunali  drugemu podjetju, sicer pa le dejanske potne stroške, ki so za izplačilo.

Zorica - 23.09.2015 - 10:48

Hvala za vaš komentar. Nič nismo mislili plačati niti zaračunati drugemu podjetju, samo me je zanimalo, če bi to rabili knjižiti med npr.prihodke, ker je nekdo drug za nas plača.

lep pozdrav