krpan in druščina postani član

Naslov teme: vzorci blaga

3315  01.09.2015 - 22:05h / Ostalo / Avtor: Žana / 115 / 2

pozdravljeni eno vprašanje me muči pozno v noč :(

 

d.o.o. je kupila en artikel in ga knjižila na zalogo blaga. Artikel je kupila kot poslovni vzorec in bo poizkusila, če je sploh možno ta artikel prodajati po Sloveniji. Za prodajo tega artikla nima registracije na ajpesu.

Ali moraš imeti registracijo za prodajo določenih stvari že z nakupom poslovnega vzorca ali pa je dovolj, če narediš registracijo takrat, ko boš začel s prodajo teh artiklov?

 

hvala vam !

 

Martin Krpan - 02.09.2015 - 09:28

Za namene izvajanja davčnih predpisov je pomembno edino in samo VSEBINA ter NAMEN opravljenih transakcij! To pomeni, da lahko tudi pri nas prodajamo kruh, pa nam ne pade na "kraj pameti", da bi registrirali navedeno dejavnost :) (P.S. Seveda, če bi prodajali kruh, bi morali izpolnjevati še vse ostale zakonske predpise - higienski minimum itd., vendar to ne vpliva na davčno obravnavo transakcij!).

 

http://www.davkoplacevalci.com/novice/2015/vstopnica-za-popolno-davno-reitev

Žana - 02.09.2015 - 09:52

Martin Krpan, na furs smo morali predložiti knjigo odbitka ddv, pa si je potem gospa zaželela videti en račun in smo ji ga poslali; potem je pa to ona poguglala in ugotovila, da je na računu artikel za katerega podjetje ni registirano in sprašuje, če se bo podjetje doregistriralo, če bo prodajal ta artikel. To mi je jasno, če začnemo prodajati nekaj kar nimamo v registraciji, da se doregistriramo, nisem pa vedela, da se moramo že ob nakupih vzorcev doregistrirati ? Namreč ob nakupu vzorca smo si ddv odbili. Pa ni kakšen velik znesek , nekaj sto eurov.