krpan in druščina postani član

Naslov teme: Računovodska tarifa

2544  10.06.2015 - 16:13h / Ostalo / Avtor: Prispevki / 643 / 13

Ali je kdo tako prijazen in objavi računovodsko tarifo. 

HVALA

vili - 10.06.2015 - 16:53

50 centov na knjižbo.

Prispevki - 10.06.2015 - 23:50

Vili, ne se hecat na račun dela računovodje. 

MeTa - 11.06.2015 - 09:36

Tudi meni ni jasno, zakaj ni javno objavljena, si jo skrivajo znotraj zbornice.

Pa kako potem naj kaj dosežemo, če pa se že znotraj stroke takole "bockamo".

RENNIE - 11.06.2015 - 10:30

Računovodstvo niso samo knjižbe.

MeTa - 11.06.2015 - 10:33

Pa tudi knjižbe niso vse enako vredne.

Aleksander - 11.06.2015 - 11:02

Računovodska tarifa je trenutno umaknjena iz spletnih strani ZRS.

Je pa zanimivo, da je orodje, ki je narejeno za člane ZRS in za katerega med ostalimi ugodnostmi, plačujejo tudi članarino, postalo "bockanje" v stroki.

mimica - 11.06.2015 - 17:05

Ponudbe računovodskih storitev na internetu in njihovi ceniki se razlikujejo od ponudnika do ponudnika  za tudi za več kot 100%. Naši ceniki so itak za stranke previsoki, izsiljujejo popuste, gorzijo z odpovedjo in mahajo z raznoraznimi ponudbami. Moramo odkrito povedati, da vlada kaos na tem področju.

lp, m

MeTa - 12.06.2015 - 09:37

Vlada kaos na tem področju. Ne samo, da imamo računovodski servisi različne cene, tudi naše stranke so zmedene in ne vedo, kdo ima zdaj prav. Izsiljujejo ceno z nizkimi ponudbami, preveriti pa nikjer ne morejo, kdo ima prav. Spuščamo cene in posledično tudi kvaliteto, hočeš, nočeš, takšen je vrstni red. Na koncu bomo vsi na slabšem.

Sabina V - 12.06.2015 - 15:00

Ja ko sem jaz pred kakim letom spraševala na ZRS zakaj je terifa sktira in je vidna samo članom so odgovorili da tako ščitijo storko. Ne vem na kakšen način tudi oni mi niso znali odgovoriti ali dati bolj konkreten primer za kaj bi bilo to za člane dobro. Jaz sem spraševala kot stranka če mi lahko pomagajo ker bi pač rada samo preverila ali plačujemo preveč ali je to to. NE pa da pošiljajo stranke okoli za ponudbe, servisi pripravijo na vem koliko ponudb na mesec samo za to sa stranke preverjajo kako je s ceno ki jo plačujejo.

Ker če gledaš gradbeništvo si vsak lahko na netu obrtne zbornice pregleda kakšne so njihove priporočene cene. seveda se ne držijo vsi samo ti kot naročnik pa le bolj veš kako se orentirati, kaj je previsoka in kaj prenizka cena.

 

Mislim da bi bilo za stroke dosti bolje če bi se tarifa, kot priporočilo objavilo Ni to beton, ni potreba da se vsi 100% držijo ampak priporočilo je pa le dobro.

optimist - 15.06.2015 - 18:53

Sem član zbornice in o tej temi smo precej premlevali. Obstaja pa sigurno velik problem, saj kot ste že sami ugotovili, niso vsi servisi enaki. slišal sem že tudi za take, ki ponujajo knjigovodske storitve za 30 EUR na mesec.

Kaj se da za to storiti, ne vem. Vem pa, da če hočeš biti kolikor toliko servis na nivoju in da zadostiš pogojem ZRS za vpis v njihov register, imaš kar nekaj stroškov. Zavarovanje dejavnosti, sprotno izobraževanje, po možnosti potrdilo za vodenje servisa in s tem tudi zagotovilo strankam, da nisi po "župci" priplaval, strokovna literatura ipd., to je vsak 3000 EUR.

Problem pa je, kako stranko prepričati, da če se hoče voziti z mercedesom, ga mora tudi plačati, če pa se hoče voziti s fičkom, potem pa naj ne joka, da so vsi avtomobili,pardon,servisi zanič

Sabina V - 16.06.2015 - 10:25

Se strinjam z vami Optimist samo problem za stranke je tudi ta da ne vejo ali plačajo Marcedeza ali Fiča. Ker enostavno nimajo primarjave.

 

Enostavno ne vejo da preplačajo Marcedeza ampak dobijo pa Fiča, ker mislijo da je takšna cena da če bodo šli kupit Marcedeza bo pa še dražje. ali na ne vejo da za Marcedeza plačujejo malo več kot bi za Fiča.

 

Moj predlog potencialnim novim strankam, ki menjajo računovodstvo zaradi cene, je naj se najprej pogovorijo s trenutnim servisom kaj plačujejo in koliko plačujejo za to. Potem pa če niso zadovolni s kvaliteto ki jo plačajo pa naj iščejo naprej.

Pa se ne otepam strank bi bila vesela še kakšne samo ne na račun zbijanja cene naših storitev.

Zanimivo mi je ker večina strank se niti ne vpraša koliko plačajo na mesec za bančne storitve vsaki pa kar samo vzame ko ji poveš ceno za računovodske storitve.

optimist - 16.06.2015 - 10:55

Ja, stranke nas vidijo kot nepotreben strošek, zato pa vsi iščejo najcenejšega. ne vprašajo pa se, ali lahko boljši servis pomaga pri svetovanju, kako poslovati, kako kašen strošek ali pa OS čim bolje obrniti, kako se da "poigrati" z rezervacijami, seveda vse v smislu kreativnega računovodstva (mercedes), ali pa kar zmetati cifre skupaj, pa kar pade pač pade

ikke - 19.11.2020 - 12:27

Tole ste preverili? https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/racunovodje/racunovodstvo-cenik-cene-racunovodski-servis/

=)