krpan in druščina postani član

Naslov teme: popravek izvozne carinske deklaracije

2388  28.05.2015 - 21:55h / DDV / Avtor: zmeda / 240 / 1

Pozdravljeni, prosim za mnenje. Imam naslednjo situacijo blago smo poslali na Japonsko za italjanskega kupca z klavzulo ex work in naše podjetje je izvoznik blaga preko TNT-ja. Iz naše prodaje so mi predložili naslednje dokumente in sicer so poslali blago na Japonsko z proforma računom (torej brezplačno z vrednostjo 55 EUR) in izdali račun Italijanskemu kupcu v vrednosti 500 EUR s sklicevanjem na oprostitev po 1. odstavku 52 čl. ZDDV-1. Ker se vrednosti ne ujemajo me zanima ali moramo vložiti zahtevek za popravek vrednosti izvoza?

Hvala za vaš čas!

Mat - 29.05.2015 - 11:42

Kar ste naredili, je poenostavljeno rečeno goljufija ...... bi morali prej misliti ....  Sedaj je zapleteno, ker na manjše vrednosti se ne izdaja izvozni MRN, pač pa le hitra pošta potrdi račun, s katerim potrdi, da je blago zapustilo EU, mislim, da je meja ravno 500 eur.  Torej kontaktirajte TNT, če vam lahko to popravi.

Sicer pa če ne, bi sam interno popravil račun na pravo vrednost izvoz bi pa dokazoval z spremljajočo fakturo , čeprav je ona brezplačna, ker je pač plačnik nekdo tretji.