krpan in druščina postani član

Naslov teme: Vzorec pogodbe-redna odpoved iz psolovnih razlogov

1852  08.04.2015 - 11:41h / Ostalo / Avtor: Zofija / 106 / 2

Ali ima mogoče kdo vzorec Redna odpoved iz poslovnih razlogov, ker jo moramo priložiti pri  odjavi M2.

Lepo prosim?

Najlepša hvala in lep sončen dan želim.

Nana - 08.04.2015 - 11:56

Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

 

______________ [naziv delodajalca]

______________ [naslov delodajalca]

______________ [poštna številka in pošta]

 

______________, dne ____________

 

______________ [ime in priimek delavca]

______________ [naslov delavca]

______________ [poštna številka in pošta]

 

 

 

REDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI IZ POSLOVEGA RAZLOGA

 

 

 

Na podlagi 80.,88. in90. člena Zakona o delovnih razmerjih (Ur. list RS, št. 42/02, 103/07; v nadaljevanju ZDR), ter določb ______________ [splošni akt delodajalca] je ______________ [delodajalec] odločil:

 

1.            Delavcu ______________ [ime in priimek], rojenemu ______________ [datum rojstva], stanujočemu ______________ [naslov prebivališča], na delovnem mestu ____________, v delovnem razmerju za nedoločen čas, se iz razloga po 1. alineji 1.odst. 88. člena ZDR redno odpove pogodba o zaposlitvi z dne __________.

 

2.            Delavcu ni možno po določbi 3. odst. 88. člena ZDR ponuditi sklenitve nove pogodbe o zaposlitvi na drugem delovnem mestu, zato mu delovno razmerje preneha z dnem poteka _____ dnevnega odpovednega roka.

 

3.            Delavcu pripada zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov odpravnina po določbi 109. člena ZDR v višini _____ povprečnih mesečnih plač, ki jih je delavec prejel v zadnjih 3 mesecih pred odpovedjo pogodbe.

 

 

Obrazložitev :

 

Delavec je dne __________ [datum pogodbe] sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas za delo na delovnem mestu ______________ [naziv].

 

Zaradi [čimbolj natančno navedite razloge, zaradi katerih je prenehala potreba po delu na delovnem mestu, za katerega je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi], je prenehala potreba po delu na delovnem mestu __________ [naziv delovnega mesta] pod pogoji, določenimi v pogodbi o zaposlitvi z delavcem. Zaradi vsega navedenega je bilo navedeno delovno mesto s sprejemom novega akta o sistemizaciji, ki je pričel veljati dne __________, ukinjeno.

 

O nameravani redni odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga je delodajalec dne __________ obvestil delavca. Obvestitve sindikata delavec ni zahteval.

 

Delavcu hkrati z redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi ni bila posredovana tudi ponudba za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi, ker delodajalec skladno z določbami ZDR delavcu ne more zagotoviti drugega dela. Delodajalec je skladno z obveznostjo po 3. odst. 88. člena ZDR preveril, ali je možno delavca zaposliti na drugem delu ali prekvalificirati za drugo delo, in ugotovil, da nima na razpolago prostega drugega delovnega mesta. [Navesti je treba natančne okoliščine, na podlagi katerih je mogoče zaključiti, da ni na voljo drugega delovnega mesta]

 

Delavcu na podlagi določb ZDR (109. člen) pripada odpravnina, ki znaša _____ plače za vsako leto zaposlitve, kar glede na dejansko trajanje zaposlitve delavca (nad __ let) pomeni _____-kratnik povprečne mesečne plače, ki jo je delavec prejel v zadnjih 3 (treh) mesecih pred odpovedjo pogodbe.

 

Če delavec ne bo koristil _____ dnevnega odpovednega roka, je na podlagi 94. člena ZDR upravičen do denarnega povračila, katerega višina bo določena s pisnim sporazumom.

 

 

Pravni pouk:

Delavec lahko v roku 30 dni od dneva vročitve te redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi zahteva ugotovitev njene nezakonitosti pred pristojnim delovnim sodiščem. Za uveljavljanje pravic iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti se mora delavec najkasneje v roku 30 dni od prejema te redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi priglasiti na pristojni zavod za zaposlovanje.       

 

 

 

                                                                                                                             _________________________

                                                                                                                         [pooblaščena oseba delodajalca]

 

 

 

 

Odredba:

 

Vročiti:

delavec, osebno, proti podpisu vročilnice!

[delodajalec]

Spis, tu

 

Zofija - 08.04.2015 - 12:05

Najlepša hvala, zlati ste.

Ne vem, zakaj sem čakala do zadnjega dne..., sem sklepala, da to potrebujem šele na Zavodu.....