krpan in druščina postani član

Naslov teme: Koliko je cenjen naš poklic - saj že načeloma vemo, pa vseeno ...

1381  11.03.2015 - 23:35h / Ostalo / Avtor: računovodja9 / 76 / 8

Glede na razpis na tej povezavi, lahko vsakdo ( tudi brez predznanja in izkušenj) postane "računovodski strokovnjak" v samo štirih dneh ... saj človek ne ve, ali bi se kislo smejal ali zjokal :( ...

Tudi zaradi takšnih oglasov, pa zaradi računovodskih programov, ki že kar sami skoraj vse opravijo, smo, kjer smo - milijavžnt preveč strokovnjakov in "strokovnjakov" v tej naši prelepi mali deželici.

 

Se je bila nuja malo "spihati" ...

 

 

http://www.forum-akademija.si/izobrazevanja?vsebina=http://www.zfm.si/artikli/izobrazevalni-program/strokovnjak-za-racunovodstvo.html?www.forum-akademija.si,0,346-1

računovodja9 - 11.03.2015 - 23:36

Pardon :

 postane "računovodski strokovnjak" v samo štirih dneh  - popravek : samo v štirih tednih ...

 

silva - 12.03.2015 - 08:30

JAP.....

Marta - 12.03.2015 - 09:02

35 let delam kot računovodja, pa se nimam za strokovnjaka. Vsak frizer pa kelnarca pa naredi tečaj, pa je strokovnjak. Kdaj bo prišlo do tega, da bomo tudi računovodje kaj cenjeni?

silba - 12.03.2015 - 09:17

O tej temi bi lahko pisala nekaj dni - in tudi bom ob priliki (marec ni ravno mesec za dolga pisanja).

Res je, da nekateri ponudniki obljubljajo vse mogoče. Tudi sama se ukvarjam z izobraževanjem in lahko pritrdim, da so oglasi zelo zavajajoči. Še bolj pa učinki izobraževanj. Zaradi populističnih naslovov, ki jih zahtevajo organizatorji (trgovci z znanjem), predavatelji (nosilci znanja) pa na njih pristanejo, tudi nosij(m)o svoj del krivde.

Svoje zaposlene pošiljam na različne seminarje in 'delavnice', ki to niso, in lahko merim učinek izobraževanj. Pri tem dolžina izobraževnaj ni zagotovilo za kvaliteto, kratkost izobraževanja pa je jasen znak, da se udeleženec ne more naučiti vsega, kar v najavi piše. Res pa je, da izobraževalnih storitev v Sloveniji ne znamo kupovati. Tudi v takih primerih lahko zahtevamo povračilo denarja, če nismo zadovoljni.

Poglejte si samo opis ali pa potrdilo kakšnega udeleženca NPK računovodja in preverite kaj znajo. Mi tega nismo naredili ob zadnjem kadrovanju in verjetno naš zaposleni  lahko pritrdi, da je njegovo znanje daleč od tistega, kar bi moralo biti in kar smo na podlagi 'certifikata' pričakovali. Koliko nas delodajalce stane usposabljanje na delovnem mest si vsak lahko sam izračuna. Izgubljene delovne ure (investicije v vaše zaposlene) pomnožite z vašo urno postavko in dobili boste ????i

P.S. Naslovi Krpanovih izobraževanj v mesecu aprilu so res vedno pozitivno populistični - vendar so na mestu, ker z njimi želi pritegniti pozornost tistih, ki so večinoma že odločeni, da se teh izobraževnja udeležijo. To so 'srečanja' s pravimi vsebinami in pravimi izvajalci (praktiki), z dovolj teorije v zborniku (ne samo nekaj prosojnic) in s pravo mero druženja. Bila na nekaj njih - gradiva še vedno od časa do časa vzamem v roke.

Lep pozdrav,

Silba

00 - 12.03.2015 - 09:54

silba, se povsem strinjam.

Samo pripomba na "(marec ni ravno mesec za dolga pisanja)":

še dobro, da smo v marcu, če je tole kratko pisanje...

 

Brez zamere in korajžno do konca marca!

:) - 12.03.2015 - 15:39

Bi se morali malo zgledovati po ministrici v odstopu, kako se ceni svoje delo..............

jože - 16.03.2015 - 11:11

Potem bo pa treba v javni sektor, kjer je dovoljeno vse. Zakaj se kaj takega ne dogaja v gospodarstvu?

martina - 16.03.2015 - 12:04

no ja, saj se v javnem sektorju to dogaja samo nekaterim pri koritu.