krpan in druščina postani član

Naslov teme: PONOVA CENITEV O.S.?

853  13.02.2015 - 14:34h / Ostalo / Avtor: xxx / 96 / 3

Pozdravljeni,

 

Več strojev in poslovni prostor se nam je že zamortiziral, tako, da si ne moremo več priznavati amortizacije kot stršek podjetja, čeprav so stroji še čisto ok intržno veliko vredni.

 

Ali nam lahko cenilec na novo oceni vse zgoraj navedeno in zopet začnemo z amortiziranjem?

 

hvala in lp.

bacil - 14.02.2015 - 08:28

s tem nič ne pridobite, saj ste vseskozi vi lastnik in zamortizirana oprema se ne sme še naprej amortizirati... lahko, ampak samo poslovno; v osnovo za znižanje DDPO pa vam ne gre (bi jo morali izločati v DDPO);

morda odprodaja in novi nakup?..

 

 

jože - 15.02.2015 - 14:51

Hvala bogu, bi rekli pravi poslovneži. Samo delajte in ustvarjajte dohodek in ga razdelite tako, da ne boste pogrešali amortizacije. Morda v 13 ali 14. plačo.

Lusja - 16.02.2015 - 11:59

Amortizacija je način prenosa nabave osnovnih sredstev v stroške in naj bi po teoriji trajala toliko časa, kot je predvidena uporaba osnovnega sredstva. V kolikor ste že celotno nabavno vrednost OS prenesli v stroške, nimate več kaj amortizirati (ni več stroška), OS pa seveda normalno uporabljate dalje (očitno ste se ušteli pri oceni dobe uporabnosti OS oz ste avtomatično počili najvišjo davčno priznano). Verjetno nekako iščete dodatne "stroške", ampak vprašanje je precej mimo in kaže na popolno nepoznavanje zadeve, žal.