krpan in druščina postani član

Naslov teme: Aktualna tema, zopet brez konkretnega odgovora

566  30.01.2015 - 09:22h / Ostalo / Avtor: xxx / 100 / 2

Pozdravljeni po dolgem času ,

 

veliko je že bilo napisanega o VKR, pa vendarle še nisem zasledila konkretnega odgovora ali rešitve za sledeče :

Zavezanec je doslej za opravljene storitve, ki so bile plačane z gotovino, kupcem izdajal račune v Wordu in Excelu.  Odslej bi jih tudi smel uporabljati, vendar samo ,če bo nadgradil  W+E v revizijsko sledljiva programa. Vse jasno : ampak kako se to naredi ? Sem že klicala kar nekaj priznanih računalniških hiš, pa "kao" nimajo pojma o tem ... Ali kdo ve, kako se takšna nadgradnja tudi v praksi izpelje ? Kdo lahko to naredi ? Ali obstaja to kakšen programček ali potrebujemo računalničarja, da to dogradi ?  In seveda, koliko to stane ... če je sploh smiselno ali je bolje kupiti/najeti kakšno elektronsko blagajno, ki ima možnost izpisa računa na A4 format  ( ali tudi takšne obstajajo) ? Veliko vprašanj ... in upam, prosim, če mi kdo med vami lahko zaupa rešitev iz prakse oz. na koga se naj obrnemo.

 

Hvala za mnenja in odgovore že vnaprej,

 

lp

sonce123 - 30.01.2015 - 09:40

Kako pa mislite zagotoviti revizijsko sled za word in excell? Nisem sicer informatik, toda moje laično mnenje je, da ne morete zagotoviti sled.

Bistvo je, da morate imate program, ki beleži vsako spremembo (storno, dobropise, brisanje,...) in to omogočajo zgolj programi - programi, ki so sprogramirani tako, da to omogočajo. Word in Excell nista programa.

Sicer pa, če so bili plačani z gotovino, po novem ne smete uporabiti Word ali Excell. Zgolj, če so bili plačani preko trr-ja.

Cicero - 31.01.2015 - 17:21

Word omogoča že v osnovi sledenje sprememb. Na FU (DURS) o tem še niso slišali. Samo vključiti ga moraš. Kolikor vem, to ne velja za Excel. To ve vsak malo bolje informiran uporabnik teh produktov. Problem je verjetno bolj v tem, da se sledljivost lahko vključi in izključi. Stric Google ima o tem veliko napisanega.

 

Tudi program za pisanje računov se lahko naredi v Word-u in/ali Excel-u. Vključno s sledljivostjo. Vendar so take zadeve brezpredmetne zaradi številnih programov za pisanje računov na tržišču, ki so cenovno ugodni in imajo vse zahtevane lastnosti za dacarje. Za dober denar vam v priznanih računalniških hišah želeno pisanje računov v Word-u in Excel-u zanesljivo lahko naredijo, ker to vsekakor znajo.

 

Iz vprašanja "ven šprica" težnja po zastonjskem elektronskem pisanju računov.

 

Jasno je, da zastonj svojega znanja ne razprodaja nihče. Še posebej, če gre res za priznane računalniške hiše, saj morajo služiti solde za svoje lastnike. Kolikor denarja ste namenili rešitvi problema, za toliko denarja ste prejeli tudi odgovorov. Če pa ne gre za "varčnost" ampak za potrebo, ki izhaja iz kompleksnosti izdanih računov pa bo potrebno nekaj denarja za rešitev problema prevaliti na priznane računalniške hiše.

 

Verjamem, da boste dobili zelo kvalitetne odgovore od področnih strokovnjakov, ko jih boste vprašali, koliko bi zaračunali, da rešijo vaš problem.