krpan in druščina postani član

Naslov teme: Knjiga vezanih računov

26  04.01.2015 - 13:54h / Ostalo / Avtor: KS / 140 / 4

Sem knjigovodski servis, ampak za nekaj sem v dilemi:

- strankam izdajam račune iz programa za fakturiranje, v tem programu je sicer možno popravljanje. Skoraj vse stranke ,razen dveh mi nakažejo na TRR. Dve pa hočeta plačevati z gotovino.

Sedaj pa razmišljam, ali bi morala za ti dve stranki izdajati račune iz knjige vezanih računov. V tem programu mi gredo številke izdanih računov lepo po vrsti in se mi tudi direktno poknjižijo v GK.

Vaše razmišljanje prosim lepo!!

Tina - 04.01.2015 - 16:38

Program računov, ki so plačani z gotovino (pravilna oznaka pred izdajo) že od 1.7.2013 ne bi smel dovoliti popravljati ali brisati...

superdavki EDP - 04.01.2015 - 17:44

Z odgovrom klepetalke Tine se je za strinjati, tj. če pri izdaji gotovinskih računov sodelujejo "elektrončki" in če progam ne zadosti pogojem 38. člena ZDavP-2 o elektronsko izdanih računih, potem bo treba od 31. januarja naprej naprej tak gotovinski račun izdati iz VKR.

Sicer pa se v povezavi z vezano knjigo računov - VKR na superdavki.com pripravlja nova številke E-Super časnika, ki bo objavljen v kratkem in v katerem bo celovito in preko številnih primerov, opozoril in priporočil obdelano izdajanje računov skladno z določili ZDavP-2, vključno z novim 31.a členom, ki ureja VKR.

Če ste že član/članica superdavki.com bo E-Super časnik kmalu pri vas pod jelko oz. na monitorju, če pa še niste član pa velja:

http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

P.S.

Za prijave v članstvo do konca januarja 2015 je v ceno vključeno tudi ponovoletno darilce - vinjeta, s katero boste lahko lažje rezali davčne ovinke po slovenskih avtocestah :-)

tina - 05.01.2015 - 08:05

Vi normalno izstavite račun tako kot doslej iz programa fakturiranje, plačajo pa je na osnovi teh računov z gotovino in naredite prejemek v blagajno.  Knjiga vezanih računov pa je za tiste, ki nimajo možnosti uporabe programa za fakturiranje, izdajajo račune ob prodaji (npr. na tržnici, frizerji in podobno)

SuperDavčnik - 05.01.2015 - 10:51

To ne drži. Dolžnosti izdajanja računov iz VKR skladno z 31.a člen ZDavP-2 velja za vse primere izdanih gotovinskih računov, ki niso izdani na način iz 38. člena ZDavP-2.

 

Skratka: o več kako in zakaj v novem E-Super časniku - http://www.superdavki.com/account/register/subscribe