krpan in druščina postani član

Naslov teme: Knjiženje DBP zavarovalnice

8  02.01.2015 - 08:38h / Ostalo / Avtor: eva / 147 / 2

Spoštovani!

Naj se najprej še enkrat iskreno zahvalim za vso nesebično pomoč z vaše strani v preteklem letu,pomagali ste razrešiti veliko dilem in resnično ste zakon!!!

Za 2015  pa vam želim, da bi bilo izjemno-še posebej v medsebojnih odnosih.

Danes imam vprašanje v zvezi z knjiženjem dobropisa naše zavarovalnice. Če ga poknjižim pod dobavitelje s predznakom minus (drugače ne gre) , mi ta znesek na obračunu DDV-O prikaže pod rubriko 33-oproščene nabave blaga in storitev v minus. Ali je to v redu ali moram preknjižiti kam drugam? Nisem se še srečala z takim primerom, zato sem v dilemi. Vljudno prosim za čimprejšnji odgovor.

Vnaprej se zahvaljujem!

LP!

Martin Krpan - 02.01.2015 - 09:31

Eva, ko bi mi bili zakon(odajalci) :), potem verjemite, da bi vam bilo še lažje :)).

 

Nič ni narobe, če dobropis "sknjižite" tako kot osnovni račun, vendar z negativnim predznakom. Brdavsi so se že tudi "navadili" (bolje rečeno - naučili :)), da ima lahko DDV-O obrazec tudi določene postavke z negativnim predznakom (pa ne samo polje, o katerem govorite).

 

P.S. Pravi "zakon" pa so superdavki (tudi sam se jih redno poslužujem) in vam jih tudi sam priporočam - v januarju tudi z lepo "nagrado" :) - http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

 

eva - 02.01.2015 - 10:05

Spoštovani Martin Krpan!

Najlepša hvala za vaše mnenje, tudi v zvezi s priporočilom za "superdavke".

Želim vam čim manj "bremen" na vašem hrbtu....

LP!