krpan in druščina postani član

Naslov teme: POZIV članom foruma - tretjič

3912  14.10.2002 - 12:17h / DDV / Avtor: neža / 76 / 16

Ker je tema Poziv članom-drugič že 2 strani nazaj, odpiram isto temo 3.del!

Podložnik sprašuje: Kdo bo sel v akcijo?
Kaksna bo ta akcija?

PA POJDIMO V AKCIJO!

Moj predlog:
1. Za pripravo protestnega shoda je najprej potrebno ustanoviti
"Odbor za protestni shod davkoplačevalcev" (da ne bomo
neorganizirani, kot kake ovce)

2. Predlagam, da se vsi, ki ste(smo) pripravljeni sodelovati pri
organizaciji shoda sestanemo in podrobneje dogovorimo o shodu

3. Predlagam srečanje : KDAJ? v torek 22.10.2002 ob 10.uri
KJE? v Ljubljani
LOKACIJA? ker ne vemo koliko nas bo, je
najenostavneje, da se dobimo v
gostilni;
moj predlog: P"r šestic

Prosim za vaše mnenja, pripombe,...




lobistka - 14.10.2002 - 13:39

Strinjam se z vami, da je že zadnji čas, da davkoplačevalci dvignemo glas in povemo našim vrlim zakonodajalcem, da tako ne gre več naprej. AMpak ne strinjam se pa z vašim pristopom. AJ potrebno se je organizirati, ampak s pohodom na ulice ne bomo nič nareidli. KAj pa lahkop naredi nekaj "golorokih" računovodij, ki bi se zbrali tam. Strinjam se z Mixom, da obstajajo še drugi načini. Pritisnimo na obe Zbornici, naj že začneta zagovarjati naše interese, drugače bomo pač prenehali plačevati članarino. Poleg tega imamo DDSS (društvo davčnih svetovalcev). Ves čas pravijo, naj se na njih obračamo s svojimi zahtevami, ker sami ne morejo nič. Torej podprimo jih, pa da vidimo kaj lahko storijo. Potem je tu še Zveza računovodskih in finančnih delavcev, da ne govorimo, koliko nas je že v klubu davkoplačevalcev. Pred vrati so volitve. Pritisnimo na poslance. Lotimo se naših vrlih zakonodajalcev na seminarjih. Še posebej vrhovnega g. Grila, ker to je že katastrofa kakšne interne obkrožnice on ustvarja. Tričetrt jih je v nasprotju z zakonom in ustavo. Torej stopimo skupaj in anredimo nekaj, a z glavo in lobiranjem, ne pa s pohodom na ulice!

neža - 14.10.2002 - 15:14

Na predlaganem srečanju bi lahko skupaj za mizo (ne samo preko foruma anonimno) izmenjali mnenja o načinu protesta. Saj ni nujno da gremo dobesedno na cesto s transparenti!
Tudi za kakršnokoli obliko skupne akcije se je potrebno uskladiti,
pripraviti terminski plan, konkretne zadolžitve...

Če bomo samo pisali na forum (prepričevali že prepričane) in nič konkretnega naredili, se samo od sebe ne bo NIČ SPREMENILO.

Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal!

Podloznik - 14.10.2002 - 16:21

Lobistka ima prav.
Tocno to sem predlagal ze v enem od odzivov na "drugi poziv".

Predlagam, da mogoce tukaj sestavimo nekaksno "protestno" pismo; z argumenti o (miloreceno) neustreznem nacinu dela DURS in ga potem vsi posljemo na GZS, OZS, pa na omenjena drustva, pa na parlamentarno komisijo za finance (ce se ne motim, jo vodi opozicijska stranka?), itd.

Ce bo prislo par deset (sto ali vec?) enakih pisem na vse te naslove (+ medijska podpora), se bo pa ja kaj premikati zacelo.

Skeptična - 14.10.2002 - 18:26

Ta predlog je zelo dober.

Tiče - 14.10.2002 - 21:11

Menim, da bi bilo potrebno najprej izkoristiti javne medije in tako ustvariti kritično maso informacij, ki bi omogočila spremembe.Tedensko za podjetniško oddajo na radiju napišem po nekaj tipkanih strani in bi lahko tudi o tem kaj napisal, pa žal ne vidim stvari tako kritične, da bi moral demonstrirati. Skušajmo stvari urediti z lobiranjem ! Če bi državljane katere koli države vprašali, ali so za ukinitev davkov, bi vsi bili za predlog.

Mušica - 15.10.2002 - 07:53

TIČE- Normalno je da davki bodo in kolikor razumem se ne gre za njihovo ukinitev. Bolj je vprašljiv pristop brdavsov oziroma tako napisani zakoni, da rabiš sto tolmačev, imaš vedno več vprašanj in v končni fazi nisi nikoli prepričan, da si zakon razumel vsaj približno tako kot ga razumejo dacarji.

zala - 15.10.2002 - 08:28

Strinjam se z Mušico. Vsi vemo, da davki so bili in bodo bili. Toda načini pisanja in sprejemanja zakonodaje presegajo meje še tako slabega okusa. In kaj dela naša stroka? Malce pojamra, se strinja, da to tako ne gre, da so stvari pomanjkljivo napisane, da najbrž tudi tisti, ki so to pisali ne vedo kaj so s tem točno mislili,...nato pa vse utihne. In ostane tam, kjer je potrebno stvari konkretno izpeljati, narediti, seveda pravilno. Kako, če pa nisi prepričan, kaj je prav, in kaj ne. V tem je problem. In zdi se mi, da nihče res ne ve, kaj je prav. Težko pa bi rekli, da je naš posel zelo abstraktna stvar, ki si jo lahko vsak razlaga kakor mu je pač volja, ali trenutno razpoloženje. Na to moramo opozoriti, seveda na pameten način. LP

mili - 15.10.2002 - 09:36

Pripravite pismo za razne naslove, če jim ga pošljemo vsi jim bomo zapolnili vse poštne predale

mateja - 15.10.2002 - 08:51

Jaz se popolnoma strinjam in se pridružujem z veseljem!

lep dan vsem sotrpinom

free - 15.10.2002 - 08:55

kdaj se pol dobimo?

neža - 15.10.2002 - 09:07

Strinjam se z zgornjimi mnenji, vendar KDO konkretno bo pripravil dopis, da ga bomo vsi zaintereasirani poslali na obe zbornici, na časopisne hiše, poslancem,...
Saj ga bomo vsi poslali, vprašanje pa je KDO ga bo pripravil? In kdaj ?

Ker pa nimamo veliko časa, da le delimo mnenja na forumu, menim, da je moj včerajšnji predlog, da se skupina najbolj zainteresiranih (lahko 2,3 ali 30) zbere in skupaj NEKAJ KONKRETNEGA pripravi, še vedno aktualen!

Podloznik - 15.10.2002 - 09:23

Se strinjam z Nezo.
Da se ne bi ravno po gostilnah zbirali - lahko se dobimo v nasi (ali kaksni drugi?) firmi. Mi imamo skromno sejno sobo... cca 7x4 metre, kaksnih 10-15 ljudi se lahko zbere. Na voljo nam je potem se infrastruktura (racunalnik, internet, tabla s flomastri, itd...)

Predlagam, da zainteresirani posljemo mail na Urednistvo (info@davkoplacevalci.com), ker je tole javni forum; pa da ne bomo dobili kaksnega Brdavsa medse...

neža - 15.10.2002 - 09:25

Dobra ideja!
Že pošiljam ...

Podloznik - 15.10.2002 - 09:32

Jaz sem ze tudi poslal mail... s predlogom, da urednistvo sestavi mailing listo zainteresiranih, da se bomo lahko dogovorili o kraju, datumu in uri sestanka.

Micka - 15.10.2002 - 13:52

Pa ne pozabite name.

Podloznik - 15.10.2002 - 14:49

Micka,
poslji mail na info@davkoplacevalci.com s svojimi podatki, da vas uvrstimo na mailing listo.
Trenutno smo prijavljeni samo trije...