krpan in druščina postani član

Naslov teme: poziv članom foruma-drugič

3888  12.10.2002 - 10:57h / DDV / Avtor: fučzakonodajalec / 85 / 16

18.9.je bil na tem forumu objavljen poziv članom.
Napisala ga je Neža.Vzrok-spremembe Zddv in nov pravilnik.Predlog-protestni shod.Moto-tako se ne gremo več.
Takrat se mi je vse zdelo malo pretirano. Nisem še zaštekal vseh sprememb.
Ampak zdaj, ko vem za kaj gre, ji dam prav. Zraven navežem še neplačevane bonitete "gospode" v državnih službah.Ven pride: TAKO SE NE GREMO VEČ.
Ali moramo davkoplačevalci res vse požreti?
Kaj pravite vi?

lp

neža - 12.10.2002 - 11:46

Vsaj malo mi je v uteho, da imam somišljenika. Jaz sem še vedno ZA protestni shod.
Čeprav mislim oz. vem, da s protestom ne bomo takoj rešili nevzdržnih razmer v naši davčni sferi (pa še kje), jasno pa lahko pokažemo, da nismo tako "neumni" kot mislijo in da se iz nas, ki polnimo proračun (jih živimo), ne bodo več delali norcev!
Po DURSovem seminarju pa sem še bolj prepričana, da mislijo, da bomo vse požrli!
PA NE BOMO!

Janja - 12.10.2002 - 18:50

Popolnoma se strinjam z obema. (Z Nežo sem se že 18.10.)


Lp

cesaricamica - 13.10.2002 - 08:18

Ja,ja grozno...tale naša vlada nas ne pelje samo v Evropo, ampak tudi v pogubo, davki,davki,davki,davki....pa nikoli nimajo dovolj, mi smo pa kot grešni kozli...kot v filmu...uprimo se...saj se ni še nihče nikdar ničemur upiral v tej naši državi, zato pa delajo kar hočejo, ker vejo, da bomo tiho.No, vsaj mislijo tako, ampak, kar je preveč je pa res preveč. Dejmo...a smo ZA???

JA - 13.10.2002 - 11:09

JA

Podloznik - 13.10.2002 - 11:25

Osebno ne verjamem, da bi protestni shod pred parlamentom lahko sploh uspel. Dvomim, da bi se nabralo dovolj ljudi; sploh pa predvidevam, da v financnih strokovnjakih ni dovolj "kmecke", tj. puntarske krvi.
Avtoprevozniki lahko blokirajo promet; kmetje pripeljejo 100 avtobusov pred parlament pa se derejo... in - nikome nista. Taksna je pac stvarnost; tj. nasa mentaliteta.

Prav tako dvomim, da bi se javno izpostavljali financni strokovnjaki, ki so/ste zaposleni v razlicnih podjetjih (verjetno bi vas lastniki zelo "lepo" gledali, ce bi vase izpostavljanje sprozilo kontra udarec = davcno inspekcijo v vasem podjetju).

Da ne bo pomote - nisem pesimist; ravno nasprotno - mislim, da se lahko stvari spremenijo, vendar je za spremembe potrebno doseci dovolj veliko kriticno maso. Kaj torej predlagam? Medijski pritisk... clanki v dnevnike, revije, TV oddaje - predvsem pa lobiranje pri uradnih vzvodih oblasti (= poslanci se radi sopirijo in zdaj smo pred volitvami; sicer ne parlamentarnimi, vendar...).

Pa srecno!

Janja - 13.10.2002 - 13:24


Jest - 13.10.2002 - 16:08

Do nekle se strinjam s tabo - ampak, o tem je že bilo napisano, predebetirano...še in še, efekta pa ni!

Zatorej, mislim, da bi morali narediti čisti "kmečki punt", ali pa, če se začnemo zgledovati po ribičih. Zgleda, da z lepo besedo in lepim obnašanjem ne bomo dosegli nič!

LP Jest

Podloznik - 13.10.2002 - 16:35

Ribici niso direktno "udarili" po oblasti.
Zaradi njihovih protestov (ali pa kmeckih zborovanj) ne bodo dobili Brdavsov za vrat. (S tem, da ne zahajam v podrobnosti o masovkah, ki so itak zrezirane in/ali narocene; mnozice pa potem zmanipulirane.)

Tole z davki pa je druga pesem, ker gre za direkten "spopad".
Saj ne mislim, da je treba vse pozreti - menim le, da je potreben bolj eleganten, da ne recem inteligenten pristop. Predvsem pa vztrajen in dolgotrajen.
(Spomnite se parih medlih komentarjev v casopisih o tem, kako naj bi Brdavsi izvajali rubez in bili celo placani od uspesnosti rubljenja... pa kako hitro smo/ste/so na to vsi pozabili.)

tlačan - 14.10.2002 - 06:49

spet nimamo jajc

tika - 14.10.2002 - 08:48

Kaj pa kongres knjigovodskih servisov ? Vedno je prisoten glavni brdavs(Grilj)in še njihovi "strokovnjaki". Mogoče ne bi bilo slabo, da se dogovorimo in tam vložimo protest. Spomnite se davka od pobiranja najemnin cerkvenih ustanov. Uspelo je, čeprav le za kratek čas,morali so ga plačevati; ker so sedaj vse zmešali z oproščeno dejavnostjo.

Še vedno so premalo dodelali stvari, potem pa jih še znotraj DURS-a razlaga vsak svetovalec po svoje in nato še davčni svetovalci vsak kot si to sam razlaga sam(popravek vstopnega DDV pri nepremičninah, bonitete buržujev in še in še...) Pa delaj pravilno, če moreš (Potem popravki -poračun odbitnega deleža - popravki knjiženja stroškov po naranvnih vrstah v mesecu februarju za nazaj.Za zmešat ! Mislim, da nihče od brdavsov ne vidi preko svojega plota, pamet jim pa dlje od pobiranja davkov tako ne seže.
Še ena cvetka : pri dohodnini: Ustavno sodišče je člen razveljavilo, dacarji točno vedo, da ne delajo prav (pri uveljavljanju olajšav za pastorke), vendar imajo navodilo, da take vloge zavračajo !!!!!, čeprav vedo, da si do tega upravičen. Še referent se ne upa ugovarjati (ima isti problem), ker se boji za službo...????!!! Ali no dovolj zgovorno njihovo svinjanje; pa večji znesek DVV, če ga morajo vrniti - kontrola, zavrnitev pritožbe, potem pa čakaaaaaaaj.....
-------------------------------
spet nimamo jajc

zala - 14.10.2002 - 08:51

Nekateri jih imajo, jih imamo. Zatorej, vedno molčati in prenašati vse kar ti naložijo, ni najboljša rešitev. Bremena postanejo pretežka. Opozoriti na to je pametno.
Lp

Jest - 14.10.2002 - 09:26

JA, TOČNO TAKO!

LP

ALINA - 14.10.2002 - 09:40

ZDAJ PRED VOLITVAMI JE PRAVI ČAS. V AKCIJO!!!

Podloznik - 14.10.2002 - 11:19

Kdo bo sel v akcijo?
Kaksna bo ta akcija?
Tule lahko na zalost samo sproscamo svoje frustracije... z ali brez jajc.

tlačan - 14.10.2002 - 10:55

Predlagam vam ITALIJANSKI pristop,tj.generalna stavka vseh prizadetih.Pustite naše sindikate in angažirajte italijanske.Oni so No.1.

MIx - 14.10.2002 - 11:15

Jaz bi pa predlagal, da najprej nehate plačevati GZS in OZS. Ti dve ustanovi sta tukaj zato, da se borita za pravice vseh nas članov. Kakor pa vemo to ne delata najbolj. Edino s sindikati se nekaj pogajata, kar pa za večin nas nima nobene veze. Minimalno kar bi lahko zlobirale bi bil nek minimalni rok za uvedbo kakršne koli spremembe na davčnem področju (po moje 6 mesecev).