krpan in druščina postani član

Naslov teme: VZOREC POGODBE O ZAČASNE DELU UPOKOJENCEV

4663  08.09.2014 - 10:47h / Ostalo / Avtor: METKA / 3705 / 6

Pozdravljeni!

 

Mi lahko kdo odstopi vzorec pogodbe o začasnem in občasnem delu upokojencev?

MIJA - 08.09.2014 - 10:53

Na podlagi 27.a do 27.g člena Zakona o urejanju trga dela (Ur.l. RS št. 80/2010, 40/2012 in 21/2013) sklepata:

 

delodajalec_______________________________, Sedež:_________________________________, (ki ga zastopa __________________________če gre za pravno osebo), matična številka:____________________,

davčna številka :____________________(v nadaljnjem  besedilu: delodajalec)

 

in

 

upravičenec__________________________ ; naslov:_____________________________________, rojstni datum_________________________________, matična številka______________________,

davčna številka___________________, (v nadaljnjem  besedilu: upravičenec)

 

naslednjo

 

POGODBO O OPRAVLJANJU OBČASNEGA ALI

ZAČASNEGA DELA UPOKOJENCEV

 

1. člen

Pogodbeni stranki uvodoma kot nesporno ugotavljata, da upravičenec dejansko prebiva na naslovu ……………………..................., od koder bo prihajal na začasno ali občasno delo k delodajalcu ter da ima upravičenec v Republiki Sloveniji status upokojenca (za delnega upokojenca takšno delo ni možno).

Upravičenec se strinja, da se mu vsa pošta, katero mu bo pošiljal delodajalec po pošti, pošilja na naslov kot izhaja iz prejšnjega odstavka.

 

2. člen

Delodajalec in upravičenec sklepata to pogodbeno razmerje zaradi občasno ali začasno povečanih potreb po delu na strani delodajalca.

Upravičenec bo opravljal začasno ali občasno delo za naslednje vrste del: _______________________________in bo opravljal predvsem naslednje naloge ______________________________________________________________________

 

3. člen

Upravičenec bo nastopil delo z dnem __________2013 in bo delo opravljal do ________ 2013. Predvideno število ur, ki jih bo opravil v mesecu ____________je ____ur, v mesecu ___________ ____ur, v mesecu _______________ pa ____ ur.

4.      člen

Urna postavka za opravljeno delo znaša _______EUR. (ne nižja od 4,20 EUR bruto) Predviden skupni znesek dohodka upravičenca je ________ EUR. (letno max. 6.300,00 EUR bruto)

Upravičencu se izplača dohodek za opravljeno začasno ali občasno delo vsak mesec najkasneje do 18. v mesecu za pretekli mesec, razen kadar bo upravičenec v posameznem mesecu delal manj kot deset ur in bo tudi v naslednjem koledarskem mesecu nadaljeval z delom pri delodajalcu, v tem primeru se mu izplača dohodek za občasno ali začasno delo za dva meseca skupaj najkasneje do 18. v naslednjem mesecu.

Dohodek se upravičencu izplača na njegov osebni račun št. ______________________, odprt pri banki_______________________________.

 

5.       člen

Upravičenec se s to pogodbo zavezuje, da bo vestno, pravočasno, kvalitetno, učinkovito, gospodarno in v skladu z navodili delodajalca izpolnjeval in opravljal dela na delovnem mestu oziroma vrsti dela, za katerega je sklenil to pogodbo.

Upravičenec mora pri svojem delu spoštovati in izvajati predpise o varnosti in zdravju pri delu ter delo opravljati pazljivo, da zavaruje svoje zdravje in življenje, kakor tudi zdravje in življenje drugih oseb. Upravičenec se je dolžan  usposabljati za varno delo in v kolikor je to potrebno,  opraviti zahtevane preizkuse znanja.

 

6.      člen

Pogodbeni stranki bosta vse morebitne spore reševali na sporazumen način, v nasprotnem primeru je pristojno sodišče delovno sodišče v _____________________.

 

7.       člen

Ta pogodba je napisana v 2 izvodih, od katerih prejme vsaka pogodbena stranka po en izvod.

Ta pogodba začne veljati, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki.

 

 

V_____________________,dne__________       V_______________________,dne___________

 

Upravičenec:                                                                                                  Delodajalec:

METKA - 08.09.2014 - 12:03

Najlepša vam hvala!

Mat - 09.09.2014 - 11:17

Ali lahko nekdo čisto na kratko pojasni omejitve upokojencev , se pravi koliko ur , koliko denarja in kaka omejitev je in koliko cca je dajatev na tako pogodbo.  Hvala vnaprej.

amy - 09.09.2014 - 13:43

Najprej je potrebna prijava na ZZZS z obrazcem M12.

Omejitev št. ur : največ 60 ur v koledarskem mesecu če nimaš nikogar zaposlenega, 100 ur če imaš do 10 zaposlenih...

Najmanjša urna postavka je 4,20 €. Navzgor omejitve ni. Omejitev je na letni ravni, največ 6.300 €.

Davki in prispevki: Iz bruto dohodka:  6,36% prisp.ZZ, bruto zmanjšan za 10% normiranih stroškov je osnova za 25% akontacije dohodnine. Obveznosti na bruto : 8,85% prisp.za posebne primere zavarovanje+ pavšalni prisp.za poškodbe pri delu (4,58€) + 25% dajatev od začasnega ali občasnega dela.

andreja - 26.09.2014 - 10:29

A začasno delo upokojencev je treba tudi prijaviti z obrazcem M12-na portalu dursa smo zasledili da ni potrebna nobena prijava?

api - 21.10.2014 - 10:26

Tole ne bo držalo, 25% dajatev ni treba plačati od 26.7.2014 (ZUTD-B)