krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ali je kdo pripravljen priučiti

6588  16.12.2013 - 20:07h / Ostalo / Avtor: Ancka / 69 / 6

Pozdravljeni računovodje in knjigovodje,

Ali me je kdo pripravljen usposabljati za delovno mesto računovodje ali knjigovodje za obdobje dveh mesecev?

Na ZRSZ, vam bi za to plačali vse upravičene stroške  usposabljanja (stroški mentorja, predhodni zdravniški pregled, ter zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni).

Ta dva meseca bi bila prijavljena na ZRSZ, zato za vas ne bi predstavljala stroškov. 

Delodajalca iščem v okolici Horjul, Vrhnika in vsa okolica, do vključno Ljubljana.

Martin Krpan - 16.12.2013 - 21:39

Priporočam, da gledate zgoraj (v rumenem polju) rubriko "Krpanov imenik". Tam lahko vpišete vašo ponudbo pod "delo išče" (vpis je brezplačen).

 

P.S. Pa ne me narobe razumeti - za vsako podjetje ali delodajalca, ki bi vas uvajal, ste definitivno strošek, ne glede na to, če delodajalcu zapisane stroške refundira "zavod". Verjetno me ne boste razumeli, večina delodajalcev pa ve, kar sem zapisal. Zato predlagam, da pri iskanju takšnega delodajalca vključite tudi malo več "samoiniciativnosti" in koristi, ki jih vi lahko doprinesete delodajalcu.

FRANJA - 17.12.2013 - 00:54

Jaz nisem hotela biti tako "nežna",pa ste me prehiteli z odgovorom.

Upam samo,da Ančka ve,da"pripada" delodajalcu samo cca 300€,ona pa dobi cca 1300€ za dva meseca usposabljanja,pa še potrdilo ji je potrebno napisati ,da je pridobila ustrezna znanja (ki pa jih za dela za katera se želi usposabljati nikakor ne more pridobiti v dveh mesecih).

Lp

Martin Krpan - 17.12.2013 - 09:06

Franja, tako pač je, verjeli ali ne, da je moški spol nežnejši :))).

 

Ok, malo heca. Nisem imel srca, da bi osebo, ki se želi usposabljati, tako "grobo naštartal". Vseeno pa je treba ljudem naliti čistega vina - v našem podjetju dobivamo tudi "prošnje" za brezplačna dela, samo da bi lahko bili pri nas in pridobili del naših znanj. Pa nimamo "časa" za takšne "investicije" :).

Ancka - 17.12.2013 - 12:17

Nežnost pa taka! HAHA  Hvala da sta mi pokazala realno sliko!!!

Vem tudi iz lastnih izkušenj, kako nehvaležno zna biti učenje trdih buč!

V mojem primeru je morda vse le malce drugače, ker imam izobrazbo (ekonomist), delovne izkušnje pa iz drugih področij. Zdaj, na začetku tretjega desetletja resno razmišljam o prekvalifikaciji in delu, ki mi bo bolj pisano na kožo in me bo veselilo, to pa je računovodstvo ali knjigovodstvo. Vem da ne bo lahko, a če te delo veseli, uspeh slej ko prej pride!

Bom poizkusila v krpanovem imeniku!

Lp, 

Ancka

Martin Krpan - 17.12.2013 - 13:30

Ne gre za poučevanje "trdih" buč. Sicer to velja v odvisnosti od delovnega mesta, predznanja in same posamezne osebe - npr. za davčnega svetovalca, da lahko (koliko - toliko) samostojno opravlja svoje delo (glede na moje osebne kriterije) velja "učno obdobje" vsaj tri leta.

 

Da pa bi moral računovodja znati "več" (verjeli ali ne), kot davčni svetovalec, pa ne bi posebej izpostavljal.

 

Torej - da se ti "povrne" vložek v takšno "inesticijo", traja kar nekaj let. Zato mi, ko poznamo ta dela in jih spoštujemo, niti ne "trznemo" na takšne ponudbe subvencij s strani države :))).

Ancka - 18.12.2013 - 10:32

Se strinjam z vašimi trditvami.

Res pa je tudi, da se moramo tisti, ki želimo postati nekoč dobri računovodje, učiti od dobrih in nekje je pač treba začeti.

Če se to vzame kot dolgoročna naložba, potem ta spodbuda "po moje" le ni tako slaba.