krpan in druščina postani član

Naslov teme: PREFAKTURIRANJE

6422  06.12.2013 - 12:51h / DDV / Avtor: SONJA / 82 / 2

Prosim za pomoč!

Naš kupec nam je bil dolžan velik znesek. Ker nismo mogli od njega dobiti nakazila, smo od njega vzeli material (postal je naš dobavitelj),  blago pa je dostavil drugi pravni osebi, račun pa je poslal nam, mi bomo to prefakturirali drugi pravni osebi (mi blaga ne vidimo).

Ali je potrebno voditi kakšne posebne evidence in kako je z DDV? Mi ne bomo pri tem nič zaslužili...nobene razlike v ceni, marže....

Ali lahko kopijo originalnega računa priložimo k naši fakturi in samo napišemo, da prefakturiramo račun št......itd? Hvala 

Danja - 06.12.2013 - 13:11

Prepišite vse postavke iz prejetega računa ali se skličite na prilogo (npr. dobavnica, specifikacija), katero pa z malo spretnosti prekopirajte iz prejetega računa in opremite z vašimi podatki. Na računu navedite: prodaja za znanega kupca, vnaprej dogovorjen posel zaradi kompenzacije.  Nekje na računu tudi navedite vašega dobavitelja in št. dobavnice, katero je vaš kupec podpisal direktno ob prevzemu blaga.

SONJA - 06.12.2013 - 13:17

Hvala za ta vaša pojasnila, zanima me pa DDV. Ga pri prejeti fakturi normalno poračunamo,  pri izdani fakturi pa zaračunamo tako kot to gre pri vseh fakturah? V tem primeru gre v KPR in KIR...ne preko kontov 145?