krpan in druščina postani član

Naslov teme: društvo-letalske karte

6417  06.12.2013 - 10:27h / Ostalo / Avtor: Isabella / 77 / 4

Prosim za pomoč, smo društvo za kulturo, registrirani smo pod umetniško uprizarjanje (orientalskih plesov). Društvo je registrirano za pridobitno dejavnost. Društvo od svojih članov pobira članarino(neobdavčeni prihodki). Društvo nekajkrat letno javno nastopa, kjer se pobira vstopnina (obdavčen del prih.). Od višine vseh pobranih vstopnin se poravnajo materialni stroški in najemnine dvoran (obdavčen del). Društvo za vse svoje nastopajoče (člani društva ) enkrat letno organizira izlet v Orientalske dežele, kjer krije stroške letalskega prevoza, stroške nastanitve. Prosim mi lahko poveste, pod kaj naj knjižimo stroške izleta :

- pod pridobitni del, ali pod nepridobitni del

- ali so stroški izleta davčno priznani, ali so davčno nepriznani.

Hvala vam

marcel - 06.12.2013 - 11:17

.................... enkrat letno organizira ......... torej ste to že počeli? Kako ste pa takrat knjižili, kako je bilo s sttroški.....?

isabella - 06.12.2013 - 15:49

Lansko leto smo res prvič imeli takšen primer, vendar sem jih poknjižila med  davčno nepriznane stroške. Namreč stroški se ne nanašajo na gostovanje v tujini, kjer bi plesalke nastopale. Enkrat letno organizirajo izlet v lastnem interesu.

V društvu pa želijo imeti omenjene stroške zavedene med davčno priznanini stroški, zaradi zniževanja davčne osnove. Ker v društvu nismo enotnega mnenja, bi želela še kakšno drugo mnenje.

lep pozdrav

Janka - 06.12.2013 - 17:45

V društvu niste imeli enotnega mnenja? A ste poleg plesanja tudi davčni svetovalci?

Bhakti - 07.12.2013 - 05:28

Zato, ker so plesalci, se ne smejo o tem razmišljati in se pogovarjati, ker je to rezervirano za davčne svetovalce? Kam smo pa prišli?