krpan in druščina postani član

Naslov teme: razvrednotenje računovodskega dela

6132  21.11.2013 - 11:53h / Ostalo / Avtor: ksa / 96 / 8

Prišla je stranka, ki ji že tako ne zaračunam vsega mojega dela, s ponudbo za opravljanje računovodskih storitev od Vizija računovodstvo d.d., v kateri piše, da bodo opravljali za mojo stranko računovodske storitve in davčno svetovanje za polovico moje cene.

Stranka pravi, da je z našim delom zadovoljna ampak mi zbija ceno. Če cene ne znižam, bo zamenjala servis.

 

Zanima me, se dogaja to tudi vam?

Gorazd - 21.11.2013 - 12:21

Če vam je do tega da ostane vaša stranka se bosrte pač pogajali. Če pa menite, da bi bili potem prepoceni se pač ne boste pogajali.

 

Sem mnenja, da ima računovodstvo pač svojo ceno. Industrijsko računovodstvo kot jo ima npr.  Vizija in podobna podjetja je pač industrija in to po mojem mnenju ni računovodstvo za resnega  podjetnika. Podjetniki, ki gledajo le na neto ceno stroška se pač odločijo za industrijsko računovodstvo.

valat - 21.11.2013 - 13:21

Se strinjam z Gorazdom.

 

Imeli smo že več primerov (takšnih kot vi) v letošnjem letu. Prisiljeni smo bili ceno znižati (pod realno!!!), vendar še vedno je bila naša izpogajana cena (ne vrednost dela!) višja kot pri Viziji. Kljub vsemu smo uspeli dokazati, da se splača za kvaliteno opravljeno delo plačati več. Žal pa niso vsi takšnega mnenja.

Je pa res, da nam takšni kot Vizija ceno zbijajo, o kvaliteti njihovega dela pa raje nebi.

 

Lep pozdrav in uspešno pogajanje!

Martin Krpan - 21.11.2013 - 13:44

Moje osnovno vodilo je, da ne delam pod ceno, s katero ustvarjam "minus".

 

Pri nas se sicer že dolgo časa več ne ukvarjamo s tovrstnimi storitvami, lahko pa tudi sam povem, da so takšni prehodi h konkurenci po dumpinških cenah brez ustrezne "osnove" (npr. dumping za začetno pridobivanje strank še mogoče razumem ...) tako kolaps za subjekt, ki opravlja tovrstne storitve kot za davčnega zavezanca ob prvem srečanju z brdavsom. O imenih pa se v klepetalnici ne bi izrekal.

davekaj - 21.11.2013 - 14:05

Kar naj gre k njim za pol vaše cene, samo naj ne joka čez 2 leti, ko bo imela zmešane saldakonte, bto bilanco in še kaj. Tam je industrija, štanc po tekočem traku. Zaračunajo vsake pol ure spraševanja ipd., imajo strikten delavnik, izven tega niso dosegljivi,... Sigurno stranka ne bo imela celostne obravnave, kot je je deležna v malem servisu, kjer ena oseba ve veliko področij in se izrecno potrudi za svoje komitente. V LJ je nekaj velikih servisov ki so kot McDonalds, vsi rinejo tja, potem pa jokako kako jim je slabo.

 

Pojasnite stranki, kaj so vaše prednosti, kako  se zanjo potrudite, kako ste ji na razpolago in na koncu bo dovolj samo 10% popusta pri ceni, pa še novoletno darilo vam bo prinesla. Držim pesti za vas. :-)

ksa - 21.11.2013 - 20:10

Hvala za spodbudne besede. Upam, da bom s stranko dosegla kompromis.

Lep pozdrav

Maša - 22.11.2013 - 07:44

Vizija računovodstvo so klicali celo nas, ki imamo že svoje računovodstvo, cca 150 zaposlenih in vse kaj sodi zraven, da  lahko oni boljše opravijo delo. Pa ko rečem klicali to pomeni najmanj 5 dopisov in direktni klici direktorju. Malo obupano pa res.

marjetica - 25.11.2013 - 12:09

sama sem imela stranko, ki je šla v drug servis, ker je bila tam dosti nižja cena. Čez čas mi je pojamrala, da so ji vsa osnovna sredstva knjižili v strošek (avto, kombi...), da ni bilo saldakontov, pa še kar nekaj takih cvet. to je pa odraz te nižje cene, kjer lahko dela vsak, ki je od daleč kdaj samo slišal za računovodstvo.

 

Zakaj znajo vsi pleskarji, vodovodarji, električarji, odvetniki, notarji ... cenit svoje delo, mi ga pa ne znamo. Res žalostno.

Sonček - 25.11.2013 - 15:02

Je pa zanimivo. Da ko človek na tem forumu postavi en problem 150 ogledov in niti enega samega odgovora, ko pa tarnate ali nad ceno ali nad čem drugem pol pa imate čas odgovarjat in komentirat, toliko o tem.