krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV klavzula

6058  18.11.2013 - 15:21h / DDV / Avtor: Medo / 123 / 2

Če nisem ddv zavezanec in zaračunam opravljeno storitev v SLO avstrijskemu davčnemu zavezancu, katero klavzulo v angleščini moram napisati na izdani račun ?

Hvala!

Uredništvo - 18.11.2013 - 17:16

V kolikor ste mali davčni zavezanec (DDV ne obračunavate, saj ne presegate limita 50.000 eurov obdavčljivega prometa) in opravite storitev, katere kraj opravljanja se določi na podlagi 1. odst. 25. člena ZDDV-1, davčnemu zavezancu, identificiranemu za namene in s sedežem v Avstriji in za katero se prejemnik šteje za plačnika DDV, potem morate pred opravljeno transakcijo davčnemu organu predložiti zahtevek za izdajo identifikacijsko številko za namene DDV - postanete t.im. atipični davčni zavezanec.

Opravljeno transakcijo boste morali poročati v rekapitulacijsko poročilo, prav tako pa se le-ta vpisuje v davčni obračun v ustrezna polja.

Kadar je plačnik DDV naročnik storitev, morate na izdanem računu navesti "obrnjena davčna obveznost" oz. po angleško "reverse charge system".

:)

Za kaj več pa priporočamo novo tiskano knjigo DDVpoznavalec.si 2013 - prenovljena, odebeljena, še bolj zanimiva in še bolj aktualna - vključno z administracijo za namene DDV.

http://www.ddvpoznavalec.si/knjiga/

00 - 18.11.2013 - 18:49

Če si A zavezanec v LJ strga službeno uniformo, mora "mali" žnidar najprej gratati atipični davčni zavezanec, potem pa mu lahko zašije...