krpan in druščina postani član

Naslov teme: ukradeno tovorno vozilo, vrnitev olajšave za OS?

5696  29.10.2013 - 13:11h / DDPO / Avtor: spela / 81 / 2

 

Prosim, če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje : v oktobru 2013 nam je bilo ukradeno tovorno vozilo in priklopnik, napolnjen z blagom, ki je bil last naročnika za katerega smo opravljali prevoz.

O kraji imamo policijski zapisnik.

Glede popravka ddv-ja, vemo, da ga ni potrebno poračunati, ker je šlo za krajo.

 

Pomembno vprašanje pa je kako ravnati z olajšavo za investiranje v OS, ki smo jo uveljavljali za leto 2011, ko je bilo tovorno vozilo in priklopnik nabavljen, jo je v letu 2013 potrebno »vrniti«? Klicala sem na DURS in se pozanimala, vendar mi je bilo rečeno, da v kolikor bomo kupili nov kamion, potem moramo olajšavo vrniti, ker bomo pač upoštevali novo, sicer pa ne. Z odgovorom ne morem biti zadovoljna, saj menim, da vračilo olajšave zakonsko ni nikjer pogojena z novim nakupom.

 

Vsa zadeva je bila zavarovana, vendar ne vemo ( in po vsej verjetnosti še nekaj časa ne bomo vedeli) v kolikšni meri in kaj bomo dobili povrnjeno s strani zavarovalnice.

Prosim Vas, če mi lahko pomagate tudi s primeri knjižb oz. kontov na katere naj bi bili posamezni dogodki knjiženi, t.j. :

* odtujitev in preostala neodpisana vrednost OS na dan kraje

*škodni zahtevek zavarovalnice

*škodni zahtevek naročnika za ukradeno blago…

 

Za ogovor se Vam že vnaprej zahvaljujem,

? - 29.10.2013 - 13:21

olajšave ne vračate, saj niste vi odtujili OS, ampak vam je bilo odtujeno. (če se že brdavsi morda obešajo na posamezne besede).

spela - 30.10.2013 - 08:19

bo to zdržalo?