krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nov nepremičninski davek- rezidenčna nepremičnina

5478  18.10.2013 - 08:46h / Drugi davki in takse / Avtor: vijolica / 108 / 3

Ob sprejetju novega nepremičninskega davka, mi ni popolnoma jasna definicija: rezidenčna nepremičnina.

Ali je dovolj, da je v stanovanju, ki se oddaja v najem, začasno prijavljen najemnik, ali mora biti na tem naslovu stalno prijavljena oseba? Kaj pa, če se najemnik ni začasno prijavil na tem naslovu? kaj lahko naredi lastnik? Ali bo dovolj prijavljena najemna pogodba na Gurs? Hvala za odgovore.

Martin Krpan - 18.10.2013 - 09:24

Ker še "Hrjavc" ni rekel zadnje besede in prestavil zadnje (smetiščne) kante :)), ne delajte vnaprej panike. NOben zakon še NI sprejet, v državnem zboru (ki je zakonodajelc) še sploh ni šel v parlamentarno obravnavo.

 

P.S. Tudi ta informacija še ni uradno potrjena :) http://www.davkoplacevalci.com/martinove-zasoljene/sale/masovni-beg-polzev-iz-slovenije

Irena - 21.10.2013 - 09:31

Rezidenčna nepremičnina je nepremičnina, kjer ima lastnik stalno prebivališče in tudi tista nepremičnina, ki se vsaj šest mesecev v letu ( ne nujno zaporednih) oddaja v odplačni najem (profitni ali ne). Če je torej najemni posel prijavljen na gursu in dursu, bo to dovolj.

 

? - 21.10.2013 - 10:42

Ali že obstaja kakšno uradno mnenje, če je simbolična najemnina (recimo 1 e/ na mesec med očetom in sino9m) odplačni najem v gornjem smislu?

 

Ali je zadaj kavelj, da lahko potem brdavsi naknadno zaračunajo razliko davka od najema od tržne vrednosti???