krpan in druščina postani član

Naslov teme: DURS, izvršba in molzenje bank

5079  26.09.2013 - 10:11h / Ostalo / Avtor: BojanI / 86 / 9

Pozdravljeni !

Kor reden plačnik sem bil par dni nazaj presenečen nad izvršbo, ki mi jo poslal DURS, kateri sledi rubež denarnih sredstve na enem izmed mojih računov. Ker o tem dolgu nisem bil seznanjen z opominom sem se o tem pravkar pozanimal na DURS-u. Odgovor je bil tak, da po 01. septembru lahko rubijo sredstva za dolg večji od 10 EUR, če le ta ni plačan po 8 dnevih od zapadlosti. Tole bi še nekako zastopil, presenetilo pa me je dejstvo, da me je vsaka od bank na katerih imam odprt TRR in katere so dobile obvestilo o rubežu, oropala, ne morem rečt drugače, za 31-33 EUR, odvisno od banke. Ko sem poklical na banko kaj za vraga imajo toliko dela z obvestilom, da  to stane 33 EUR so mi rekli, da oni pa ne morejo delat zastonj.

Pravna država...

lp,

Bojan

Martin Krpan - 26.09.2013 - 10:25

BojanI - 27.09.2013 - 09:15

Vašega bloga nisem prej zasledil, vidim pa da sem ga res nadgradil s praktično izkušnjo Ob tem me je v tem trenutku strah, kar sem povedal tudi vsem trem referentom na DURSU, osebnemu, na izterjavi, pa še enemu, da mi bodo zopet naredili stroške na bankah zaradi nekaj spregledanih EUR-ov. Odgovor je bil naj si priskrbim vpogled v eKartico preko eDavki, to je kartica terjatev, ki jo \'vidi\' DURS. Na ta način ne bi bilo potrebno preverjanje pri referentih, kot je omenila ena izmed komentatorjev.

Obrazec zaprijavo dobite pa na tej povezavi.

https://edavki.durs.si/OpenPortal/Doc/Durs/Pooblascanje/DodelitevInPreklicZunanjihPooblastil_sl.pdf

Vseeno pa sem mnenja, da je tak način izterjave neprimeren, molzenje bank ob tem  pa brez komentarja, navadna bančna svinjarija.

lp,

Bojan

kalif - 27.09.2013 - 10:05

Pazite, da vas ne bo kap, ko boste gledali njihove kartice...

BojanI - 28.09.2013 - 07:32

Zakaj, imate vpogled v svoje ?

Opa Zovalec - 26.09.2013 - 11:14

To je eden taboljših odgovorov na pred časom postavljeno vprašanje, zakaj odpreti TR v tujini. Ne le, da vas tuje banke ne bi tako oropale, tudi brdavsi bi se morali malo bolj potruditi...

Ale - 26.09.2013 - 12:14

Se pridružujem mnenju. Služita samo Durs in banke. Če imaš odprtih več računov, ki vsaka banka svoje računa.  Ti pa tako vse poplačaš z obrestmi. Nimajo nobenega posluha za gospodarstvo. Ali bomo se vsi znašli na Zavodu za zaposlovanje?

tina - 27.09.2013 - 06:12

Žalostno je, da istočasno vse banke prejmejo izvršbo v vnovčenje na vse račune. Izkušnja: v šoli spregledana ena položnica. Ker na opomin ni bilo ugovora oz. plačila, je sledila izvršba in sicer na osebnem računu očeta, njegovem računu" popoldanskega " s.p. in še na računu matere. Bankka je na vsakem računu izvršila zaplembo toženega zneska in zaračunala po 40 EUR dodatnih stroškov ( + provizija). Šola je vrnila potem le preveč plačani znesek ( osnovni dolg cca 45 EUR)

Sabina V - 27.09.2013 - 08:54

Niste edini ki ste kljub rednemu plačevanju prispevkov in davkov, pa vsaj 2X letno preverjanjem z refarenti da je vse poravnano, 15. septembra presenečena ugotovila da jim je banka rubila iz računa. Davčna izvršba, halo kako če pa smo en mesec nazaj prosili, da naj preverijo če je vse poravnano in naj poveje če imamo še kakšne zamudne obresti. Takrat jih ni bilo. 30.8. pa so naredili obračun, zamudne obresti zaprli s plačilom DDV-ja, in tako je ostalo nekaj malega DDV-ja odprtega. To so nam seveda potem rubili. Dodali še stroške izvršbe, pa banka seveda pristavila svoj piskrček. Mi imamo pa seveda v pisarni tako drevo in sedaj je jesen pa namesto listja Euri dol padajo.

 

Vse za to da so na DURSu in banki srečni.

 

 

SOVA - 30.09.2013 - 10:21

V primeru izvršbe pravne osebe, pa banke niso tako zagnane kot za izvršbe DURS.

 

Zakonodajo je potrebno nujno spremeniti in brez predhodnega opomina, ali pisnega

obvestila DURS-a, le ta ne more dati naloga poslovnim bankam za izvršbo, še posebej

za male zneske. To je nedopustno, medtem ko gredo firme po tekočem traku v stečaj in

to veliki dolžniki, ki ne plačajo nič, še prispevkov ne, ker je DURS za vse prepozen, je

nedopustno terjati podjetnika za drobiž, ki bi ga rad plačal in to takoj in dal DURS še obresti,

če bi zanj vedel. Torej MF, dovolj vas imamo, dovolj je tega terorja, da s tistimi, ki vam

pošteno plačujemo delate kot rablji. Zaradi nesposobnega aparata ste dosegli, da država

dobesedno odmira sama. Tega kaosa sami niste sposobni rešiti, dajte res prosim pripeljite

koga iz EU, sosednje AT npr., najprej se bodo prijeli za glavo, ampak bodo voz potegnil iz

gnojne jame.