krpan in druščina postani član

Naslov teme: vročitev pošiljke

4391  13.08.2013 - 07:54h / Ostalo / Avtor: sandi / 506 / 6

Mi zna kdo povedati, kako gredo vročitve, kdaj se šteje, da je določena pošiljka vročena, ipd?. Poslal sem priporočeno pošiljko s povratnico, pa povratnice še nisem dobil vrnjene. Kako gredo roki, ko se šteje, da je vročeno? Kam naj pogledam, da mi naslednjič tega ne bo potrebno spraševati?

hvala in lepo pozdravljeni.

sonja - 13.08.2013 - 08:19

Za vročeno se šteje ko dobite povratnico nazaj na njej pa je napisan datum prejema pošiljke.

lp

SILA - 13.08.2013 - 09:52

Rok za prevzem pošiljke je največ 15 dni, pomeni, da morate v cca 20 dneh od vaše oddaje, prejeti

ali podpisano povratnico ali vrnjeno pošto. 

sandi - 13.08.2013 - 12:48

sklepam, da v primeru vrnjene pošiljke to potem lahko pošljemo kot navadno in se šteje kot vročeno? To me zanima, pa še kam lahko pogledam, da si razčistim pojme. A zakon o upravnem postopku velja tudi za navadne smrtnike in firme in velja fikcija vročitve? Opozarjam, da je edini naslov, ki ga poznam. Zakon p pravdnem postopku pa verjetno ne pride v poštev, ali pač?

Tina - 14.08.2013 - 08:26

Na povratnici bo pisalo dan prevzema, če se vrne, pa boš imel označeno, da ni dvignil in s tem imel tudi potrdilo, da ni dvignil. Če bi bil naslov napačen bi v 3 dneh dobil vrnjeno kot naslovnik neznan ali pa preseljen.

Navadna pošiljka ne šteje nič. Ti nimaš potrdila o oddaji, ravno tako pa lahko prejemnik izjavi, da ni nič dobil.

Zakon o upravnem postopku velja le za službe javne uprave.

Če je zadeva res tako "pomembna", potem obstajajo tudi službe za vročanje. Sicer ni poceni, a je v večini primerov vročeno.

cicero - 14.08.2013 - 10:35

Pošta Slovenije ima sledenje pošiljk na naslovu:

 

http://sledenje.posta.si/Default.aspx?tracenumber=&lang=SI

 

Dela za vse normalne smrtnike, zataji pa za pošiljke DURS in razna sodišča, ker ne uporabljajo pravilnega sistema številčenja pošiljk (številke se podvajajo). PS pa ne naredi ničesar (čeprav bi morala), da bi jih spametovalo in bi stvar delovala tudi za te "cvetlice" in njihove pošiljke. Na PS so zmetali kar veliko denarja v sistem, ki ga sedaj sami sebi minirajo in si povzročajo delo po nepotrebnem.

 

Če vam spletna stran ne da povratnih podatkov, sta v sistemu dve ali več pošilj z isto 13 mestno kodo. Takrat pošljite na PS povpraševanje, kjer navedete tudi kraj in datum oddaje pošiljke ter dobite vse informacije brez kakršnih koli problemov.

 

Lahko pa seveda čakate na povratnico.

 

kr tam eden - 19.08.2013 - 07:27

Ena lepa hvala vsem.