krpan in druščina postani član

Naslov teme: sklep o menjalnem denarju

4368  11.08.2013 - 21:45h / Ostalo / Avtor: Mare / 657 / 4

Imel sem inšpekcijski pregled in v blagajni nisem imel sklepa o menjalnem denarju. Tudi če bi ga imel, mi najbrž blagajna ne bi štimala, saj mi je knjigovdkjinja rekla da prosto razpolagam z gotovino naj pa vodim eviodenco pretokov med GO in podjetjem. Ali mi lahko poveste kako delate ostali s.p., ki prosto razpolagate z gotovino? Naj napišem sklep o menjalnem denarju v blagajni npr 100 EUR in imam teh 100 EUR dejansko v blagajni in ne v denarnici.. hmhm

SILA - 12.08.2013 - 10:11

V kolikor imate lokal je dobro imeti sklep o menjalnini in tudi voditi blagajno, ne glede na to, da gotovine ne polagate.

Prva Brina - 12.08.2013 - 10:38

Ne strinjam se s SILO in nisem pristaš nekega dodatnega dela zavezanca samo zato, da bi inšpektorjem zadovoljili njihove muhe (beri neznanje). Kljub množičnim kontrolam, ki so sedaj v modi, zaenkrat pri naših strankah  ni bilo problema z gotovinskim poslovanjem in  nismo spremenili navodil strankam.

Lp

nina - 12.08.2013 - 10:50

Moje mnenje je, da ko se blagajna zaključi, mora biti stanje v blagajni: vsi iztržki + menjalni denar. (menjalni denar je vrednost, ki je napisana na sklepu.) Če ne naredite zaključek blagajne vsak dan, je pač stanje denarja za več dni skupaj. Zaradi varnosti, je pa smiselno delati zaključke vsak dan in denar hraniti drugam -na varno mesto, to pa je pri sp-ju pretok v gospodinjstvo(tako se poknjiži), denar pa daš po lastni presoji pod vzglavnik ali pa na banko, pri d.o.o.-ju pa je stanje v blagajni ali na prehodnem kontu npr. 1109, vse do dne, ko se denar položi na TRR ali pa mogoče s posojilno pogodbo da lastniku ali komu drugemu. Prosim, za vaše komentarje na moje razmišljanje. Hvala, lp

Igor - 12.08.2013 - 12:28

Menim, da s.p. ju ni potrebno voditi blagajne, ker prosto razpolaga z gotovino, prav tako mu ni treba polagati gotovine na TRR, voditi mora le evidenco pretoka denarja med podjetjem in gospodinjstvom. menim tudim, da ne potrebuje sklepa o menjalnem denarju ali pač?