krpan in druščina postani član

Naslov teme: asigancija za plače

4315  06.08.2013 - 15:44h / Ostalo / Avtor: zhbaq / 63 / 3

d.o.o imamo blokiran, imam 20 zaposlenih, pa sem denar s asignacijo dal na drugo firmo ki jo imam tudi v lasti-50 & zdaj pa bi plače izplačal preko te druge firme..

kako se to naredil.. saj ne morem dati vsakemu delavcu za podpisat asignacijo..

 

?

hvala za pomoč.

 

kr tam eden - 07.08.2013 - 07:49

ne bom svetoval karkoli o problemu, ker ga imam za goljufijo. Te bom pa najprej vprašal, zakaj imaš blokiran račun. Sklepam, da zaradi dolgov drugim podjetjem oz. državi. Potem pa te bom še malček pocukal za rokav in te vprašal, zakaj so tvoji delavci v prednosti pred delavci tvojih dolžnikov? Ker, če ti  dolguješ svojim dolžnikom, tudi oni ne morejo izplačati plač svojim delavcem... seveda je slovenski problem tudi to, da imaš ti mogoče blokiran račun zaradi neplačanih terjatev, vendar te bom tu malček podrocal pod rebra: zakaj se pa nisi takoj poslužil tistega lepega inštrumenta, zaradi katerega imaš ti zdaj blokiran račun? Seveda mislim na izvršbo. Na splošno menim, da imamo v slovenskih podjetjih še vedno preveč milosten odnos do dolžnikov, še vedno dolžnika ne terjamo, dokler nam ni dolžan krepke denarje, ki pa jih potem itak ne dobimo... Mi smo to začeli delati sproti in se zadeva pozna. Stroški sicer so večji, vendar je tudi izplen boljši. Vsaj likvidni smo še vedno.

nana - 07.08.2013 - 08:23

se popolnoma strinjam z predhodnikom

Jože - 07.08.2013 - 09:35

Ni kaj dodati predhodniku. Gre nedvomno za poslovno goljufijo in s tem kaznivim dejanjem. V kolikor ne gre drugače predlagajte za družbo prisilno poravnalo ( legalna kraja upnikov) ali stečaj.