krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pranje službenega avtomobila

4040  16.07.2013 - 11:10h / DDPO / Avtor: Sonja / 135 / 3

Komercialistka pelje službeni avto na pranje neki pravni osebi.

Le ta izda fakturo na pravno osebo z vrsto storitve pranje osebnega avtomobila, zaposlena mora takoj poravnati račun.

 

Sedaj mi pa ni več jasno ali je to vrsta storitve, ki gre k potnemu nalogu in račun lahko glasi  kot (paragonc) ;sledi povračilo stroška pri potnem nalogu

 ali pa je to račun  kot vsaka druga storitev in sledi povračilo  materialnih stroškov npr. preko banke .

Upam, da  sem uspela napisati razliko.

Hvala.

Felicity - 16.07.2013 - 11:46

če ste dobili "pravi" račun na firmo - zakaj bi potem prilagali k PN, kot vse ostale "listke" - če ima vaš račun vse potrebne sestavine za DDV obdelavo, potem se prijavi samostojno - tudi izdajatelj ga bo ... seveda pa je smiselno, da nanj napišete, na kateri PN je vezan. Povračilo pa preko banke - tudi PN bi plačali preko banke ... Kje je prava dilema?

Sonja - 16.07.2013 - 12:13

Dilema je ali je pranje službenega avtomobila lahko izplčilo po obračunu potnega naloga in delavcu ni potrebno zahtevati računa za podjetje   ( sme vzeti samo paragonc, ki ga priloži potnemu nalogu).

katja - 17.07.2013 - 08:05

Običajno je pranje službenega vozila storitev, ki ne gre na potni nalog. Prejmemo račun na podjetje, ki je lastnik avtomobila, fizična oseba založi strošek in dobi od podjetja povračilo. K potnemu nalogu lahko priložimo račun za npr. daljše službene poti, kjer se pranje izvaja v tujini... Verjetno obstajajo tudi službene poti, kjer je pranje obvezno med službeno potjo v Sloveniji in je račun lahko priloga k potnemu nalogu,... vendar ni tako običajno.