krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prišel je carinik

3986  12.07.2013 - 11:57h / Ostalo / Avtor: aNI / 60 / 6

V manjšo prodajalnico je prišel carinik in vprašal kakšen program uporabljajo za izdajanje računov. Prodajalka je povedala, da račun napiše v Wordu (prodaja telefonskih aparatov), ker sta povprečno na dan 2 računa. Rekel ji je, da je to neustrezno in da naj si priskrbi ustrezen računalniški program.

 

Med odgovori na DURS-ovi strani sem zasledila, da je dovoljeno izdajanje računov tudi v Wordu.

 

Kakšno je vaše mnenje ?

Martin Krpan - 12.07.2013 - 12:14

Mnenje? Naj gre raje carinik nazaj na mejo in se skrije v "kakšno luknjo" :).

aNI - 12.07.2013 - 12:52

Ali pa na kakšen seminar!  Mi smo jih morali kar nekaj obiskat, da razumemo vse spremembe, ki so nastale po 1.7.!!! Ravno danes sem se bodla z računalniško hišo, ker še vedno ne morem oddati i-REK , bla, bla.... 

Dreychee - 13.07.2013 - 05:41

Nepoznavanje zakona ne opravičuje velja v pravu. Vendar to velja pri nas samo za navadno rajo - tlačane. Nadzirajo pa lahko idioti, ki se niso sposobni naučiti 6 členov pravilnika, ki so ga prav tako spacali drugi idioti. 

cicero - 13.07.2013 - 12:11

Ne samo to. Prihajajo v uniformah in oboroženi, nekateri se obnašajo kot šerifi. Med pogovorm se prijemljejo za pištolo in nesramno komunicirajo. O simboliki faličnih frustracij je škoda pojasnil. Pristop za prepričevanje in informiranje je včasih kar tradicionalen, ki ga nismo več vajeni in je v večini državnih služb že davno izumrl. Seveda ne smem posploševati, ker jih je kar nekaj zelo prijetnih in so bile stranke pozitivno presenečene. Na žalost pa jih nekaj ne more iz svoje kože in komunicirajo kot pravi neandertalci, se pravi tako kot prej na meji. Opravičujem se neandertalcem, da ne bi bilo sovražnega govora.

Tudi CURS bi moral pred informiranjem davčnih zavezancev malo informirati svoje terenske delavce o kulturi komuniciranja s strankami. Vsakdo ve, da se kulture ne da kupiti.

mimica - 13.07.2013 - 23:03

Moja stranka, ki se ukvarja z gostinstvom je imela "obisk" carinika, ki ji je pustil zloženko o poštenem obračunu in plačilu davkov...Odnos je bil korekten tako s strani carinika, tako s strani moje stranke :)

Ko je carinik vprašal ubogo deklico kakšne programe uporabljajo je rekla da je nova, ne ve ali program dovoli brisanje ter da mora vprašati šefa :( , da je šef trenutno na križarjenju...

---

Po 1.7. komunikacija med gostinci in računalničarji zveni takole : Janko, tale tvoj nou program je za nč. Če ga ne uš popravu, te bom skenslu in nabavu nov\'ga, ki me bo pustu živeti, madonca, a nej zdej crknem ali kaj ?!!!

Kakršnekoli podobnosti so zgolj slučajne.

lp, m

vrtnica - 15.07.2013 - 07:50

tudi mi smo imeli obisk carinika. njihova kultura je dosti bolj na nivoju kot kultura marsikaterega davčnega inšpektorja, ki nas je obiskal. Tako, da je to stvar odnosa med strankama. Tudi o korektnost carinskih organov je dosti boljša kot davčnih. Pa smo imeli obojih obiskov že veliko.