krpan in druščina postani član

Naslov teme: vrnjen davek

2842  04.05.2013 - 13:50h / Drugi davki in takse / Avtor: anki / 66 / 8

Preleji smo izpisek trr na katerem je nakazano od dursa "plačilo davkov". Slepam da je to nakazali zaradi preplačanega davka. upam da se ne motim?! Moramo to kam poknižit ali zavest?

Matjaž K - 04.05.2013 - 15:32

Bom oster (dobronamerno):

 

To pa je tako vašanje kot "kupcu smo izdali račun - ali moramo račun poknjižiti"?

 

Skratka:

 

1. valda da morate poknjižiti

 

2. pred knjiženjem pa malo (ali pa dosti) preverite svoje kontne kartice (terjatve do DURS) v povezavi z izpisom eKartica.

 

Op. k tč. 2

Če bi dobro vodili poslovne knjige bi morali že na podlagi vračila vsaj približno vedeti, v zvezi s čem je / na kaj se nanaša in posleidčno kako ga poknjižiti.

čiča - 05.05.2013 - 19:34

Matjaž ti je zelo prijazno in dobrohotno povedal resnico. Ki pa v praksi izgleda tako, da se "kilometrina", ki ti da dovolj veliko širino za samostojno delo v računovodstvu nabira leta.  Lahko boš sicer delala sama in, če ti kaj ne bo šlo, vprašala v tej ali oni klepetalnici. Ampak - s tem si moraš biti na jasnem: to je klepetalnica, ne računovodsko-knjigovodsko-davčna svetovalnica. Zato se nemalokrat zgodi tudi, da je kakšen odgovor na postavljeno vprašanja strel mimo.

rozica - 06.05.2013 - 09:05

vsaj letoš še ne začnite sami vodit knjige, ampak res spremljajte kaj in koliko in kako se vodi računovodstvo.

Razumem, da je kriza, ampak to ni način za varčevanje.

lp

anki - 06.05.2013 - 14:20

Sama vem da je težko, se mi pa vseeno zdi malo preveč za računovodstvo dati 100 € na mesec, če mi je fant sp ki ni davčni zavezanec in ima samo 1 izdani račun na mesec in mogoče 2 prejeta. Nekaj osnove imam, ker sem delala v računovodskem servisu kot študent vendar so bila tam podjetja ki so dvostavci in še program je pač bil. Sedaj pa je on tukaj enostavc in določene stvari me begajo.

 

Sem pa seveda vsem vam hvaležna za pomoč, ki mi seveda prav pride.

Še enkrat hvala vsem tudi Matjažu. In upam da bom še naprej delažne kakšne pomoči.

Maša - 06.05.2013 - 14:36

veliko sreče.... jo boste potrebovali..

00 - 06.05.2013 - 15:47

anki, če bi že v osnovnem vprašan ju napisala, da gre za sp-enostavca, ti ne bi nihče "bral kozjih molitvic"; ker pa si zapisala "prejeli smo", vsakdo na prvi pogled smatra, da gre za doo ali velikega spja.

 

Kot enostavcu ti vračila davka ni treba nikamor knjižiti - razen če bi bila izjemno dlakocepska in bi imela izkazano terjatev do dursa v knjigi drugih terjatev, pa bi jo z vračilom zaprla oz. zabeležila datum vračila.

 

Le korajžo, drugič pa raje zapiši preveč kot premalo - od viška glava ne boli. LP