krpan in druščina postani član

Naslov teme: Brdavsov mega informacijski sistem :)

2532  12.04.2013 - 15:01h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 81 / 13

? - 12.04.2013 - 15:15

 

Martin, kljub kronični alergiji na brdavse ni treba za vse kriviti njih!

 

 

 

Zaradi prepozno oddanih celotnih pravilnih podatkov MDDSZ je 8.306 informativnih izračunov napačnih

 

Martin Krpan - 12.04.2013 - 15:48

Jaz ne ločujem ljudi glede na to, ali so brdavsi ali davkoplačevalci, temveč le glede na to, ali so sposobni, pridni, delovni in pošteni ter ... (saj teh "drugih" pa ne rabim opisovati, a ne?) :).

 

In kliknite na link ter preberite še spodaj pri novici komentar. Pa vprašajte tistih 8.000 in nekaj zavezancev, ki bodo morali vlagati ugovore zaradi "nesposobnosti" brdavsov in ostale "klike" iz javnega sektorja (berite - ministrstva, ki je dalo "prepozno" podatke ...), kaj si o tem mislijo. Da pa bi brdavsi izdali korektne inforamcijske izračune so imeli več kot mese dni časa za izvedbo "popravka" ... ja, saj vem, mega informacijski sistem :).

 

P.S. Nihče pa me tudi ne bo prepričal, da se je z nakupom brdavsovskega "mega - novega" informacijskega sistema KRIMINALNO trošil MOJ denar! Če pa je vam vseeno, ... meni ni!

SOVA - 12.04.2013 - 17:16

Veš kaj Brdavs, ne jokaj, oprosti, tudi tokrat ste zamočili moški. Po dolgih sušnih letih se je pojavila svetla moška zvezda na MF, a je ugasnila, ker je napačno ocenila situacijo in sanjala, da se bo vrnila in zasvetila še močneje. Kot ne bila iz tega časa, kot ne bi vedela, da bo na nebu ponovno zasvetila rdeča zvezda.

Marijan - 12.04.2013 - 16:04

Se strinjam.. za letošnje vreme sem skoraj prepričan, da niso krivi. Le prosim povej kdo je zamočil. Ok, eni so prepozno oddali podatke, ampak jih očitno niso oddali potem, ko so odločbe šle ven, ampak precej, precej prej. Mesec dni ? Meni je to videti kot sabotaža, mogoče namerno dejanje.

Lea - 12.04.2013 - 17:01

Brdavsi so bolj trmasti kot mule. Čeprav imajo pravilne podatke, čeprav vedo, da so prvotni podatki napačni, jim na kraj pameti ni padlo, da bi mogoče odločbe izdali 14 dni kasneje s pravilnimi podatki. Sicer pa mi naj noben ne govori, da računalnik rabi cela 2 meseca za obdelavo podatkov. Glavno, da se DURS lahko pohvali, da so že 2.aprila dali odločbe na pošto. Sedaj pa bodo povzročali stroške za ponovnih 8000 izdaj odločb. Kaj pa tisti revčki, ki si tega sami ne znajo kontrolirati oz. sploh niso seznanjeni s tem, da je davkarija kaj zamočila? BOdo pa kaznovani, ker niso vložili ugovora?

 Res je, da je MDDSZ prepozno oddalo popravek, vendar je bil DURS obveščen o napaki in bi morali zaustaviti izdajo odločb. To ni kljubovanje, to je norčevanje iz navadnih ljudi, davkoplačevalcev!

tinca - 13.04.2013 - 07:25

pa naj izdajo nove odločbe, saj jih bodo morali tudi po vloženih ugovorih, pa vsaj ugovorov nebi bilo treba delati in pošiljati

rikica - 14.04.2013 - 14:12

To je prava rešitev! Kdor dela greši, ampak če poizkušaš popraviti napako, je pa nekaj čisto drugega kot prevaliti breme na tistega, ki si mu naredil škodo.

? - 12.04.2013 - 20:27

Imate prav, ne bi jih smel zagovarjati; ne bi bilo treba, da so napako MDDSZ še multiplicirali.

Na jetra mi grejo tudi drugi "kosi" države, za katere kot da ne veljajo roki.

Tudi MF kot pridigar finančno-računovodske natančnosti daje obvestila o izplačilih zaposlenim za prejšnje leto z dvotedensko zamudo, tako da če nimaš sam svojih podatkov, ne moreš karkoli pravočasno skalkulirati glede VDČ.

LN 

Matjaž K - 12.04.2013 - 21:16

Ker je petek en lahkoten odgovor:

 

kot pojejo Zmelkoow:

 

"Problemi so problemi bojo in k* jih gleda."

 

? - 14.04.2013 - 21:18

Naknadno sem še porajtal, da brdavsi takorekoč grozijo vsem osem in toliko zavžentom, da morajo vložiti ugovore.  Zaenkrat si še ne upajo omenjati kazni...

Formalno je sicer res predpisano, da je davkoplačevalec dolžan preveriti info in ugovarjati zaradi napak tudi v lastno škodo, ampak lepo vas prosim - ali bojo imeli ksiht sprožiti tak masoven postopek zaradi napake države???

 

tina - 15.04.2013 - 05:44

Še moja pripomba : Ravno sem bila na DURS v Škofji loki, ko je prišla uslužbenka in drugi sporočila, naj preveri davčno odločbo, da CSD ni sporočil podatkov za mesec november in da so zato napake. Kako, da DURS ni opozorol CSD-ja, da ni oddal podatkov vsaj takrat, ko so prejeli za december ?

 

Pa še nekaj. Vse moje stranke, ki so prejele vračilo DDPO, sedaj prejemajo opomine pred izvršbo za te zneske (točno te) . So mi odgovorili ( v Mariboru, kjer je izterjava ) " pogovorite se z referentom, zraven zneska je K, zato je upoštevano za opomin. Naj se pogovorijo znotran DURS, na e-kartici ni nobenega K-ja, ampak, ravno ti davčni zavezanci imajo še vedno dejanska preplačila in to pravijo, da vidijo tudi oni. Tu ni več nobene logike

Martin Krpan - 15.04.2013 - 11:43

Glejte, zadeva ni več hecna :) - je že dolgo tragična. Če razumem - vas iz Škofje Loke terjajo v MB, mene iz MB v MS ...

 

In potem še eDavki "dol padejo", ker bi vsi radi videli, katera podjetja v stečaju dolgujejo državi največ ...

 

V normalni državi bi šli brdavsi za takšne bedarije "sedet" ... pa ne na sončka :).

maja - 15.04.2013 - 19:55

vsaka čast Virantu, ki bo naredil red. Ima,da natisnejo popravljene odločbe in pika.

jaz bi vsem tem dacarjem dala odpoved in bi potem lažje pametovali.....