krpan in druščina postani član

Naslov teme: vinjeta

275  12.01.2013 - 14:58h / Ostalo / Avtor: Ruža / 197 / 11

Pozdravljeni!

Bom kar brez ovinkarjenja: www.super.davki.com(če boste plačali članarino za v 2012 za 2013, boste dobili zastojn vinjeto. Vidite, prav zaradi teh Vabil  nočem vstopiti nikamor. Povejte mi, ali je pri zastonj vinjetah vmes tudi kakšna korupcija, ali jih kmalu nam ne bo treba uporabljati. Prav moti me to, res. 

Pa ni to samo tlele, povsod, če kupiš dva izdelka, dobiš enega zastonj ali 4 in dobiš spet enega zastnj. Računovodje, kam knjižite to:ZASTONJ. ali pod kalo ..

Pa lep pozdrav . pa še ta v razmislek?!!!

Ruža

Matjaž K - 12.01.2013 - 17:49

Knjiženje po ZKP:

varianta 1:

vinjeta se knjiži samo "komadno", vrednostno pa ne

varianta 2:

ve se koliko znaša tržna (tj. prodajna) vrednost vinjete -> če je znesek računa za dostop do SD X eur, se odšteje vrednost vinjete ; X - vrednost vinjete (odmislimo  zdaj še vidik DDV) je strošek dostopa do SD, vrednost vinjete pa razknjižite "klasično" (v odvisnosti od tega, ali ste jo "pripopali" na službeni avto ali pa ste jo "gratis" dali kakšnemu zaposlencu)

Martin Krpan - 12.01.2013 - 18:43

Nihče vas ne sili, da kamorkoli vstopite.

 

Je pa že zadovoljnih že cca. 70 novih članov superdavkov :), ki so zraven KVALITETNIH, NAJBOLJŠIH, NAJBOLJ PREGLEDNIH, NAJBOLJ AŽURNIH ... (sem dovolj hvalil do sedaj? :)) davčnih informacij na področju Slovenije dobili brezplačno še LETNO vinjeto za slovensko avtocestno omrežje.

 

Ste pa izvirni, ko mešate korupcijo in marketing. Predlagam, da se izognete gledanju poročil :).

 

P.S. če pa bi vstopili na www.superdavki.com, pa bi se tudi vi lahko naučili, kaj pomeni brezplačno opravljanje storitev v poslovne namene :))). In še letno vinjeto za slovensko avtocestno omrežje bi prejeli. Več o tem na http://www.superdavki.com/register.php

 

P.S.II in prihodnjič ne rabite zamenjati vašega vzdevka. Mi nismo zamerljivi, nismo maščevalni, smo le prava ekipa za vse tiste, ki želijo na davčnem področju izvedeti kaj več :). Upam, da v tej klepetalnici ne dajemo preveč dobrih in brezplačnih davčnih nasvetov :). 

Mr-x - 13.01.2013 - 13:41

Morda pa si vas (superdavkov) enostavno ne more privoščiti ob zaračunavanju "računovodskih" storitev po 20, 30 ali celo 50 eur mesečno :)

00 - 13.01.2013 - 13:54

Kaj je "ruža" ženska oblika od "ružan"?

mila - 14.01.2013 - 08:04

Samo za nove! Kaj pa mi zvesti "stari" člani? Mi si pa ne zaslužimo vinjete?

NATAŠA - 14.01.2013 - 13:55

to pa res, tudi mi zvesti naročniki bi lahko dobili vinjeto. Jaz je še nisem kupila.

Martin Krpan - 14.01.2013 - 14:32

Nataša, Mila in ostali naši zvesti člani superdavkov, DDVpoznavalca itd. Bom povzel na kratko, da ne bom našteval, katerih vseh ugodnosti ste vi že bili in še boste deležni :). Vrednost ugodnosti bom izražal v številu vinjet! :)

 

PRVIČ

Za vsako leto članstva ob podaljšanju članstva dobite 1 dodatni odstotek popusta. Naši najbolj zvesti člani, ki so z nami že 10 leto (JA, LETOS IMAMO OBLETNICO :)), so tako bili in še bodo v letošnjem letu deležni že 9% popusta samo na to leto. Če ste ve - vi med njimi, ste tako npr. v obdobju zadnjih 3 ali 4 let v sklopu popustov za članarino pridobili popust v vrednosti 2 ali več vinjet (v odvisnosti od izbranega članstva)!

 

DRUGIČ

Ker se cca. 70% naših zvestih članov udeleži vsaj enega seminarja na leto, ste deležni popusta v vrednosti cca. 1 do polovice vinjete za posamično kotizacijo/seminar. Nekateri ste si tako prislužili popusta tudi v višini 2, 3 ali celo štirih vinjet, v odvisnosti od izbranega članstva in števila udeležb na seminarjih.

 

TRETJIČ - letošnja 10 OBLETNICA

Vsem zvestim članom bomo ob letošnji obletnici za različne aktivnosti ("planiranje korupcijskih aktivnosti, kot pravi Ruža, že poteka :))) omogočili popuste v višini vsaj 3 in več vinjet :). Več o tem že februarja 2013, boste pravočasno obveščeni.

 

ČETRTIČ - najbolj pomembno

Vsi zvesti člani, ki ste že nekaj časa naši člani, ste s prebiranjem informacij na superdavkih pridobili možnost nabiranja dodatnih znanj, da se izognete nepravilnostim, globam itd. na davčnem področju. To pridobljeno znanje je težko ovrednotit, vendar ste se nekateri s tem potencialno izognili takšnim ali drugačnim davčnim nevšečnostim, ki jih lahko merimo - vrednotimo tudi v kilometru ali več stroškov izgradnje slovenskega avtocestnega omrežja (pa si preračunajte, koliko je to vinjet :)).

 

Skratka, vedno bomi imeli koruptivne akcije (tota Ruža me je že čisto zmešala :)), ene so za nove člane, druge pa za naše zveste naročnike.

 

Hvala vsem za izkazano zaupanje in se priporočamo.

 

Vedno vaš MK

 

 

 

00 - 14.01.2013 - 15:15

mila NATAŠA - saj se lahko izpišeš, pa na novo včlaniš - evo vinjete!

Martin Krpan - 15.01.2013 - 08:29

Se nikakor ne izplača, če si član že več let :). Preprosto zato, ker se izgubijo vsi dosedaj pridobljeni bonusi - popusti ob podaljševanju članstev.

 

P.S. Zakaj pa je Nataša "mila". Osebna znanstva? Nepotizem? Ali pa ... korupcija? :)))

andretti - 19.01.2013 - 18:46

zanimiv klepete na temo vinjete... moj predlog je, da bi za navadne smrtnike, ki niso poslovni uporabniki, uvedli neko "lite" varianto članarine... saj vem, da imate super in delux variante... mogoče kakšno varianto v smislu vpogleda samo v soboto in nedeljo... ali kaj podobnega... za tiste, ki res samo občasno pogledamo davčne novosti... za nas je redna članarina kar malo previsoka.

Micka - 21.01.2013 - 10:24

Ja, tudi jaz bi kako lite varianto ali pa vsaj možnost plačila na obroke. Plus vinjeto seveda. Za običajne smrtnike, kateri ne služimo s temi zadevami neposredno ampak si samo širimo znanje. ;-)

Sicer pa z veseljem prebiram vaše klepete in se počasi tudi kaj novega naučim.

Srečno!