krpan in druščina postani član

Naslov teme: pridobitev - samoobdavčitev

6364  19.12.2012 - 09:29h / DDV / Avtor: Uroš / 95 / 1

Kupili smo stroj od DZ1 iz EU, dobava stroja je bila avgusta, ki pa zaradi okvare ni deloval. Popravljali so ga pri nas vse do decembra. DZ1 je poslal račun datiran 08-2012. Zdaj bi mi morali obračunati zamudne obresti ampak smo mnenja da to ni pravilno saj blago ni bilo uporabno čeprav je bilo dostavljeno. Kje imamo podlago da od dobavitelja zahtevamo popravek računa, da je bilo blago dostavljeno in montirano šele 12-2012?

Lp 

Martin Krpan - 19.12.2012 - 13:56

Obdavčljiv dogodek je nastopil pri pridobitvi blaga, kdaj pa nastopi obračunska obveznost, se ve :). Vse reklamacije v povezavi z blagom - naknadni popusti ali celo vrnitev blaga - se davčno obravnavajo "naknadno". Teoretično zapisano lahko da ne drži pri določenih res eksotičnih primerih :), za katere pa menim ("ugibam"), da ne veljajo za vaš primer.

 

P.S. Za precej več informacij na tem in ostalih davčnih področjih priporočam (če še niste član na superdavkih), da se zapeljete na pravo slovensko davčno avtocesto :) in pridobili boste tudi letno vinjeto za slovensko avtocestno omrežje. Več informacij http://www.superdavki.com/register.php