krpan in druščina postani član

Naslov teme: današnji seminar v Smeltu

6246  13.12.2012 - 17:47h / Ostalo / Avtor: lohko / 110 / 18

je bil pa zame najslabši kar sem jih poslušala pri vas.

Predavateljica je raztegnila novosti kot čreve, govorila o stvareh ki že dolgo dolgo veljajo,da je nekako pripeljala do novosti,  govorila o bonitetah

na podolgem in počes, zapletela se v podrobnosti..

 

Iz muhe naredila slona.- na kratko

 

Vmes je hotela biti zabavna, duhovita s čokolado pa ji res ni uspelo.

 

Hvala za novoletno darilo ki smo ga prejeli ob izhodu.

Zdelo se mi je prav da vam povem, da imate kakšno informacijo kaj me je zmotila.

 

seveda pridem še na vaše seminarje.

 

Pa probajte dobiti kje kakšen drug prostor. 10 eurvo za parking je res veliko..

Malica odlična, Damjan odličen.

 

lp

meta - 13.12.2012 - 19:15

Seminar ni bil slab, predavateljica se je trudila, bolj nekulturno smo se obnašali poslušalci.

V dvorani ni bilo pravega miru,  že takoj od začetka predavanja so nekateri ves čas zapuščali dvorano, kar je zelo moteči dejavnik prav tako so nekateri že zelo zgodaj pričeli zapuščati seminar, predavateljica nam je bila pripravljena še kaj povedati, toda mi nismo bili pripravljeni poslušati.Ne vem zakaj nekateri hodite na seminar, če niste pripravljeni  par ur sedeti tam in poslušati, s tem pa motite še ostale.

Organizatorju predlagam, da v bodoče take seminarje rajši organizirajte  v manjših skupinah.

Lp

Meta

mimica - 13.12.2012 - 20:31

Ko nekatere zadeve in spremembe pojasnjujem, najprej pojasnim kako je bilo do sedaj in kako se bo ta ista zadeva obravnavala po novem. To je osnova predavanj. Vem , da je težko zadovoljiti veliko maso: za ene je snov stokrat slišana, za druge pa povsem nova...Če je bilo za lohko-ta dolgočasno, je bilo za druge nekaj novega in zanimivega.

Vseeno, konec dober - vse dobro!

Glede parkiranja pa predlagam parkiraj in pelji ( P+R) , to je najcenejša varianta.

Upam, da ste nekaj novega odnesli iz seminarja. Ponavadi se iz seminarjev vedno vrnem domov na smrt utrujena in prestrašena :(   Zanimivo je to, da pozabimo zapisati kaj smo lepega doživeli in pridobili na seminarju in kakšne pozitivne in kvalitetne izkušnje in razmišljanja nas ob tem dajejo. 

Ponavljam: Iz moje prakse poznam nekaj primerov v zvezi z udeležbo na  seminarjih :

Primer 1: direktor računovodji ne dovoli seminarje, saj itak nič koristnega ne prinese od tam ( saj vam plačujem strokovno literaturo ( "a naj zdej še seminarje plačujem?:("  )

primer 2. na seminar za ddv pošlje tajnico ( tajnice brez zamere )

primer 3. na seminar se udeleži kar on, ali pa pošlje nekoga iz firme, ki ne dela na zadevi  ; od tam se ne prinese nič, običajno tak udeleženec "stisne" med pavzo

primer 4: seminarji so predragi, zato velja apel da je treba šparati

primer 5: nekateri šefi ( jaz jih imenujem "teroristi") ne dovolijo računovodskim delavcem med službenim časom brati IKS-e, mikse, Uradne liste in ostalo strokovno literaturo niti seminarja  ( uporaba spleta med službenim časom je omejena ali onemogočena).

primer 6: mi pa imamo šefa, ki nam vse dovoli in nič ne plača :(  

lp, mimica

kleopatra - 13.12.2012 - 20:55

tudi meni seminar ni bil všeč.. dolgočasno..

uvetnost predavatelja je prikazati dolgočasno temo- zabavno..

res mi je bilo škoda 160 evrov..

sory

nataša - 14.12.2012 - 07:56

meni je bil tudi dolgočasen

Martin Krpan - 14.12.2012 - 08:35

Pozdrav vsem skupaj - ki se oglašate na tole zgodbo. Skušal bom podati kratko obrazložitev, kljub anonimnosti te klepetalnice (ker tudi ne veš, kdo se vse tukaj "oglaša" ... :)). Vendar že zaradi demokratičnosti in pripravljenosti sprejemanja kritike nam ne pade na misel, da bi tukaj karkoli brisali.

 

V smeri zajemanja najširšega obsega sprememb, katerih bomo deležni na davčnem področju po novem letu, smo pripravili seminar PAKET SPREMEMB, da bi lahko vsi (večina) pridobili informacije o tem na ENEM seminarju (izvzemši spremembe ZDDV-1). Že pri pripravi seminarja smo se zavedali tveganja potencialnega nezadovoljstva dela publike, da vse (štiri različne) obravnavnavane teme ne bodo zanimive za vse udeležence (v tej smeri je bilo nekaj več "gibanja" - prihajanja, odhajanja slušateljev iz dvorane, kar je bilo - priznamo - moteče). V tej smeri ste vsi udeleženci prejeli tudi kvalitetno gradivo, iz katerega lahko izluščite tiste zgodbe, ki vas osebno zanimajo.

 

Kot organizatorji prevzamemo nase vso odgovornost, tudi to, da je predavateljica dopustila absolutno preveč vprašanj med izvajanji in je zato program malce raztegnila preko dogovorjenega urnika. V bodoče tega več ne bomo dovoljevali, še posebej ne, če se vprašanja ne nanašajo direktno na progam seminarja. Ne glede na navedeno, se bomo predavatelji tudi vnaprej "razdajali" za vas, saj vam z veseljem tudi med odmori in po predavanjih odgovarjamo na vaša davčna vprašanja - seveda, če ne gre za preveč kompleksno tematiko (velikokrat nimajo direktne navezave na program izobraževanja) -

 

Predavanje ni "stand up" nastop, sam osebno priznam, da večkrat hodim precej po robu, kar verjetno tudi vsem ni všeč. Zato prosim ne pričakujte, da bomo predavatelji na vseh predavanjih vsako uro povedali še kakšen vic, šalo :))). Vsi predavatelji smo izrazito individualne osebnosti in kot takšne nas tudi prosim sprejemajte. O strokovnosti mojih sodelavcev pa sam osebno ne dvomim.

 

Skratka, spoštovane davkoplačevalke in davkoplačevalci, prejmite še moje osebno opravičilo vsi tisti, kateri menite, da niste dobili tega, po kar ste prišli. Ne glede na navedeno pa lahko skoraj z gotovostjo trdimo, da naši seminarji  še vedno odstopajo v pozitivno smer glede na druge ponudnike tovrstnih storitev. 

 

Vljudno naprošamo, če nam želite kadarkoli kaj sporočiti in potencialno tudi izraziti vaše nezadovoljstvo, vedno smo - sem vam na razpolago tudi na info@davkoplacevalci.com ali tel. št. (02) 23 11110.

 

P.S. GOTOF SN (to pomeni, da sem zaključil z mojim odgovorom) :).

Ema - 14.12.2012 - 08:37

Zanimivo, kako različna mennja imamo. 

Osebno sem zadovoljna s seminarjem.

Tematika je bila obširna, novosti ni malo in čeprav že več 10 let delam v računovodstvu, rada vsake tokoli časa tudi obnovim svoje znaje.

Sedela sem v treji vrsti, zato me klepetanje, ki ga je bilo občasno slišati od zadaj, ni pretirano motilo.

Menim, da je Petra Mlakar dobra predavateljica in rada pridem na njene seminarje.

Tudi nad organizacijo nimam pripomb: sprejem hiter, postrežba odlična.

Hvala za darilo :)

Lp 

Tara - 14.12.2012 - 08:46

Tudi jaz sem s predavanjem in predavateljico čisto zadovoljna, res pa me je precej motilo gibanje poslušalcev.

Sem skoraj na vsakem vašem predavanju, vendar takega sprehajanja še nisem doživela. Mene je motila samo

klima v dvorani, ker je bilo res zelo mrzlo pod noge. Ga. Petra Mlakar je dobra predavateljica in jo bom še

prišla poslušat.

 

... - 14.12.2012 - 09:15

Na seminajru  Davčne hiše Bilans sem bila prvič, pa bom še prišla. Edino kar me je zmotilo, je to, da je prehitro prišla 14.ura in je bil zadnji del gradiva zelo hitro obdelan. /meni osebno bi bilo zanimivo poslušati temo o pavšalistih ves čas predavanja/.  LP 

Maša - 14.12.2012 - 09:43

Na včerajšnjem seminarju sicer nisem bila, vendar pa zelo rada obiskujem vaše seminarje.

Glede vaših seminarjev lahko povem le-to, da še nikoli niso bili slabi, pa ne govorim o malici :-).

Bolj me motijo soslušatelji- pa ne vsi, seveda. Nekateri se seminarjev udeležijo samo zato, da pomalicajo in da jo čimprej stisnejo proč. M.Krpan, prosim, ne omejujte vprašanj med predavanji, saj to ponavadi naredi vse skupaj bolj zanimivo, ker po koncu predavanja lahko že pozabiš, kar si želel vprašati.

Meni se zdi bistven del seminarjev prav debata-izmenjevanje mnenj, tista med predavanjem in tista po koncu predavanja. Slušatelji postavljajo zelo malo vprašanj, potem pa kasneje jočejo po forumih. Saj sem včasih tudi sama med njimi, vendar se vedno res trudim, da odnesem maksimalno možno od obiskanih seminarjev. Skratka, moj cilj je biti čimveč časa na seminarju in ne čimmanj :-)

Meta - 14.12.2012 - 11:50

Se popolnoma strinjam z Mašo. Nekateri res pridejo na seminar samo zato, ker jih pač "nekdo" pošlje tja in jim plača kotizacijo, ni pa jim mar, da bi od tega kaj dobrega odnesli, razen malice in darila.

 

Tako kot pravi Maša, M.Krpan ne spreminjajte vaše dosedanje prakse na seminarjih, raje se mogoče res osredotočite na manjše skupine. Organizirajte seminarje na  večih lokacijah, npr. kot je bil pred nedavnim seminar o spremembah DDV. Mislim, da ste bili na vseh lokacijah polno zasedeni. Res pride to za vas predavatelje bolj naporno, se pa kvaliteta seminarja izboljša.

Dva meseca nazaj sem bila na seminarju o spremembah DDV, kateri organizator je bil nekdo drug. Predavateljica nam je res predavala tako suhoparno, snov naštevala samo po členih, točno se je držala ure, ko je ura odbila konec je bilo konec. Takrat sem si rekla, od sedaj naprej hodim samo še na seminarje, kateri organizator je Bilans trade, ker samo na teh seminarjih dobim dobre informacije. Za včerajšnji seminar pa res ne morem reči, da je bil nezanimiv, predavateljica nam je bila ves čas na voljo...

Zato g. Marin Krpan, ne osredotočajte se samo na Maribor in Ljubljano, ampak pridite nas pogledat tudi v druge kraje - Celje, Kranj, Koper, Nova Gorica - tu še granitnih kock nimamo, boste še bolj varni.

 

lp

 

Meta

udeleženka - 14.12.2012 - 11:41

Pozdravljeni, tudi jaz sem bila včeraj na seminarju, s katerim sem bila zadovoljna. Menim pa, da je ga. Mlakarjeva res dopustila preveč vmesnih vprašanj. Morda bi bilo bolje vsa vprašanja občinstva pustiti za  konec, ko pridemo s pripravljeno snovjo čez. Moramo se zavedati, da je nivo zahtevnosti teme in koncentracije predavatelja velik. Moram pa grajati poledenelost ploščadi zunaj stavbe, kjer sem tudi padla in me še danes boli roka. Ali je potreben nekomu tak okras, če ni varen in je lahko življenje ogrožajoč? Morda bo koga izučilo, ko bo nek poškodovanec terjal odškodnino za zlom ali še kaj več?  Menim, da to ni krivda organizatorja seminarja, morda pa lahko apelirate, da se to več ne bil dogajalo. Za marmor in podobno je denar, za sol pa ne... Ljuba Slovenija, kam smo prišli. Organizatorju pa hvala, še pridem :)

mima - 14.12.2012 - 12:44

Seminar je bil dober le obnašanje poslušalcev je bilo nedopustno. Kaj takega še nisem doživela. Zakaj taki ljudje sploh hodijo na seminarje, če jih ne zanima prav ničesar. Kako lahko človek v eni uri zapusti dvorano kar 3x?

00 - 14.12.2012 - 13:34

Kako lahko človek v eni uri zapusti dvorano kar 3x?

 

Dve možni razlagi:

1.- Če ima težave s prostato... 

2.- Če je prostak... 

lp 

mimica - 14.12.2012 - 14:03

Primer 3 - stisne med pavzo ( tile pa so stisnili že med predavanjem , kar je resnično za kritiko) 

Kot poznam predavatelje, vsi so z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem , tako da vsaka kritika je odveč.

Odhajanje med predavanjem je zelo moteče za predavatelja in ga dekoncentrira. Enako je če poslušalci sprašujejo med predavanjem; s tem pretrgajo osnovno nit. Najraje imam pisna vprašanja na katera se posvetimo po predavanju če se pusti meil se nanj odgovori, v kolikor znajka časa. 

Primer mojega  nezadovoljstva: davnega leta kot mlada neizkušena začetnica sem šla poslušati seminar o zaključku leta. Predavateljica na Zvezi je bila super, sploh najboljša v tistem času. Moja radovednost kako se naredi zaključni obračun pa je ostala nepotešena, saj pri vsaki točki, pri vsakem kontu je rekla " to pa je enako kot lani in tukaj ni sprememb". Totalna polomijada !

lp,m

? - 14.12.2012 - 14:38

"Predavateljica na Zvezi je bila super, sploh najboljša v tistem času. Moja radovednost kako se naredi zaključni obračun pa je ostala nepotešena, saj pri vsaki točki, pri vsakem kontu je rekla " to pa je enako kot lani in tukaj ni sprememb". Totalna polomijada !"

 

Zanimiv spomin - pri čemer pa so pisno (v Iksu) ravnali ravno obratno: vsako tako stvar so kopirali od prejšnjega leta - in jo mastno zaračunali, kot bi jo na novo spesnili !!!(kar gotovo delajo še sedaj, samo da jih ne berem več)

lp

Skala - 14.12.2012 - 15:17

Pozdravljeni!

Včerajšnjega seminarja sem se udeležila tud jaz... na samo vsebino in podajanje predavateljice nimam nikakršnih pripomb... ga. Mlakar je zame ena boljših predavateljic... sproščena, zanimiva in strokovna. In taka je bila tudi včeraj.

Sama sem vodja računovodskega servisa in rada včasih malo obnovim znanje tudi za teme, ki bi jih morali že znati. Kljub vsemu znanju, ki ga imam, vedno izvem kaj novega... problem je vedno namreč ravno v detajlih.

Se pa strinjam s predhodnico, da se vprašanja prihrani za konec nekega sklopa... udeleženci so včeraj spraševali stvari, ki jih je predavateljica že povedala in ki jih je še imela namen podati... s tem se izgubi nit in oddaljimo se od tem, ki so predmet predavanj. Tudi odhajanje in prihajanje v dvorano med predavanjem je bilo moteče.

Hvala za zanimiv seminar, darilo in malico!

Skala

Loti - 15.12.2012 - 12:48

Sploh ne morem verjet, da se lahko najdejo ljudje, ki so napisali začetne komentarje. Zaradi peščice nezadovoljnežev ne spreminjajte ničesar, razen tega da daste tistim "nemirnežem" darila že na začetku, pa naj gredo počet kaj kar jim je ljubše kam drugam.

Skratka ga. Petra (pa tudi ostali ga, da ne bo nesporazuma) je predavanje super izvedla. Vprašanj niti slučajno ni bilo preveč, bila so pametna in zanimiva. Če pa kdo vpraša kaj, kar je predavateljica že omenila, pa tudi čisto razumem. Saj če si z mislimi pri stvari, se vačsih nehote začneš ukvarjati s kakšnim problemom in preslišiš, kaj je predavateljica v tistem trenutku povedala. Tisim ki menijo, da se je Petra preveč ukvarjala s "starimi"stvarmi, ker jih itak že poznajo, pa itak ni bilo treba priti. Saj tudi novosti lahko enostavno preberejo v zakonu, pa je stvar opravljena.

 

 

davekaj - 16.12.2012 - 21:30

Tudi jaz sem redna koristnica vaše ponudbe in veliko odnesem od vaših seminarjev. V četrtek se mi je zdelo, da so se novosti utopile v starih dejstvih. Res pa je, da je vsega že veliko preveč in če ne prideš na seminar z bistro glavo in nekim predznanjem si izgubljen, postavljaš neumesna vprašanja, motiš, komentiraš bedarije in na koncu predčasno odideš. Imela sem srečo, da sem sedela v nemotečem okolju in sodelovala do konca. Čokolada gor ali dol. Stand up je pa itak življenje samo. Se vidimo na naslednjem seminarju :-)