krpan in druščina postani član

Naslov teme: OTROŠKI DOKLADI IN PRODAJA ZEMLJIŠČA

5856  26.11.2012 - 13:28h / Drugi davki in takse / Avtor: SARŽA / 107 / 6

Zdravo,

imam vprašanje, ko mi je umrel oče, sem po njem podedovala premoženje (1/4). Od tega je že sedaj 30 let, vendar prepis tega premoženja na brata, ki je tudi dejanski lastnik vsega - ni bilo nikoli narejeno in se je vedno odlašalo. Sedaj ko to vpliva na otroške doklade pa je tudi v mojem interesu, da se vse čimprej uredi, saj premoženje ki je pisano na mene praktično ni moje...

Imela bi vprašanje:

1. Če bi to podarila bratu, ali to vpliva na otroške doklade....ali vzamejo potem kot dohodek tržno ceno???

2. Ali je boljše,da mu prodam in kako to vpliva na otroške doklade, saj davek na premoženje ne bo obračunan zaradi več kot 20 letnega lastništva. Ali vzamejo kot dohodek v otroški dokladih prodajno ceno???

Prosim za pomoč, saj ne vem kaj bi bilo najboljše, da mi ostanejo otroški dokladi....

Hvala in lep pozrav!

leo - 26.11.2012 - 14:26

Kolikor vem, je najslabše, če podariš, saj bosta pri tem plačala davek od daril (drugi dedni red). lp

Vik krik - 26.11.2012 - 15:39

Če pravite, da ste podedovali, je potem bilo oz. je pravno gledano še vaše. Če ste premoženje pustili bratu in ne uredili, je to vaša težava. Kakorkoli obračate, je pravno vaša last. Mislim, da nekako najbrž ne boste mogli zaobiti davka.

Vzel in nič dal - 26.11.2012 - 20:03

Vzel JA - dal NE.

 

Sram vas naj bo!

Niste upravičeni do otroških dodatkov in še naslednjih 10 let ne boste.

 

Tudi za takšne kot ste vi, bo kmalu obveljal današnji Mariborski GOTOF JE.

val4 - 26.11.2012 - 21:50

No, kaj ste "izgubili  kompas"? 

 

nula nula - 27.11.2012 - 20:20

"Vzel in nič dal" ni izgubil kompasa, ampak najbrž očala, saj očitno sploh ni prebral, za kaj gre (da je 1/4 zemlje samo uradno pisana nanjo, rabi pa vso (4/4) brat - z njenim soglasjem seveda.

 

Če pa dobro vidi, je pa on že zdaj GOTOF... 

SARŽA - 27.11.2012 - 15:44

Ja, pravno je moje, drugače pa ne, ker pač se nočem kot mnogo durgih Slovencov z bratom prepirati zaradi te zemlje in zaradi tega biti skregana celo življenje kot veliko drugih. In zakaj bi bila potem oškodovana iz strani države - za nekaj od katerega nisem nič dobila.... če se vam zdi to gulfanje potem pa tudi. Iščem samo optimalno rešitev, da ne bi bila oškodovana glede tega, saj iz tega vidika ne bom prav nič dobila, ne bi pa rada izgubila še otroške doklade.

Halo, al naj raje bratu rečem, da je moje in naj mi izplača in se cel življenje gledava grdo, nazadnje še toživa... mogoče pa bi bilo to tvoj način reševanja tega Vzel in nič dal..... no jaz bi rada rešila na mirni način....