krpan in druščina postani član

Naslov teme: pritožbeni postopek

5741  20.11.2012 - 12:57h / Drugi davki in takse / Avtor: janko / 97 / 2

Imam eno vprašanje in prosim, če mi lahko kdo pomaga. Na glavi davčni urad sem poslal vlogo za rešitev nekega zapleta. V vlogi sem navedel, da želim pisni odgovor. Dobil sem ga samo po meilu. Ponovno sem zahteval, da se odgovori pisno. V kakšnem času mi mora glavni urad posredovati  pisni odgovor? Če  se z rešitvijo ne bom strinjal, kakšen je pritožbeni postopek ( kdo je sedaj pritožbeni organ in kakšni so roki). Kje naj to iščem ( v zakonu o davčnem postopku ali mogoče v ZUP-u)?

Hvala za kakršni koli odgovor.

Martin Krpan - 20.11.2012 - 14:29

Skladno z določili ZDavP-2 imate pravico do informiranja - torej, da vam DURS "pomaga" pri vaši davčni zagati - vprašanjem (z odgovorom), pri čemer DURS ni zavezan nobeni "ročnosti" v povezavi z odgovorom. Zame je odgovor po mailu "pisni odgovor" :).  Lahko pa si preberete tudi določila ZDavP-2 v povezavi z zavezujočo informacijo (kdaj, kako, do kdaj ... kar seveda plačate ...).

 

P.S. Seveda, če gre za postopke v povezavi z davčnim inšpekcijskim nadzorom, zadeve tečejo po drugačnih proceduralnih postopkih.

janko - 20.11.2012 - 17:18

Hvala za odgovor. Ne gre za išpekcijski nadzor, ampak za vlogo, ki sem jo posredoval na Durs. Če je odgovor lahko tudi po meilu, me pa sedaj zanima nadaljni postopek, glede na to, da se z odgovorom Durs-a ne strinjam in bi vložil pritožbo. Ali ta pritožba mora biti naslovnjena direktno na Ministrstvo za finance in če v odgovoru, ki sem ga dobil ni nobenega pravnega pouka, kako naj ravnam glede pritožbenih rokov.