krpan in druščina postani član

Naslov teme: edavki in moteno delovanje

5740  20.11.2012 - 12:42h / DDV / Avtor: EDAVKI / 104 / 2

Saj oni se hecajo, kajne? Zdaj naj vsak dan gledam, kdaj bodo dali gor obvestilo, da sistem deluje in mi priznajo pravočasno oddajo, če oddam naslednji dan po objavi???? A pa res mislijo, da imamo čas se ukvarjat z njihovimi problemi????

 

Tehnične težave pri oddaji dokumentov iz skupine DDV in iz skupine VIES

Spoštovani, obveščamo vas, da zaradi tehničnih težav preko sistema eDavki je zelo motena oddaja dokumentov iz skupine DDV in iz skupine VIES. V Davčni upravi RS si prizadevamo težave čim prej odpraviti. Ne glede na navedeno je potrebno upoštevati, da morajo biti obveznosti, ki so izračunane v obračunu davka, poravnane na dan, ki je za to določen v veljavnih predpisih. To pomeni, da obveznost plačila davka nastopi neodvisno od predložitve obračuna davka. V primeru zamude s plačilom bodo obračunane zamudne obresti.

 

Hkrati vas seznanjamo, da v obravnavanem primeru predložitev obračuna davka po poteku predpisanega roka, nima zakonskih znakov prekrška.

 

Predlagamo, da obračun ali vlogo oddate takoj, ko bo sistem eDavki to omogočal (obvestilo bo objavljeno na tem mestu). Obračun ali vloga, ki bo oddana do konca naslednjega dne po odpravi tehničnih težav, se bo štela za pravočasno vloženo.

 

Hvala za razumevanje.

Martin Krpan - 20.11.2012 - 12:53

:) - o tem sem pisal že maja 2012, banana DURS, banana država, banana politiki ... in jagodno-češnjevo obarvani davkoplačevalci v "lička" od jeze ...

 

http://www.davkoplacevalci.com/blog/2012/nesposobni-neumni-ali-le-pokvarjeni

rk - 20.11.2012 - 15:58

Vse gre nekam.... Tudi novo pojasnilo glede e- kartic je zelo zanimivo. Ga sploh ne razumem, oziroma vem samo to, da jaz ne morem reči stranki, da zaradi obilice dela in obsega nimam ažurnih podatkov.

Žalostno!