krpan in druščina postani član

Naslov teme: POPLAVA-UNIČENA DOKUMENTACIJA, KAJ STORITI

5459  06.11.2012 - 09:42h / Ostalo / Avtor: OBUPANA / 92 / 7

Kaj storiti z poplavljeno dokumentacijo, računalniško arhivo in ostalimi sredstvi, ki jih je poplavilo. Popisati kar se popisati da, sestaviti zapisnik...  ga je treba kam prijavit? Prosim za čim več namigov.

Prva Brina - 06.11.2012 - 10:48

Obvezno poslikati in prijaviti  komisiji za škodo. Prijava vam služi za dokazovanje v primeru kakšnega inšpekcijskega pregleda.

Čim uspešnejšo sanacijo vam želim.

Lp

Klepetalka - 06.11.2012 - 10:58

To pa je katastrofa in problem. Mnogi "pošteni" davkoplačevalci bi bili presrečni, če bi se jim to zgodilo, niso osamljeni primeri, ko dotični sami (dokazano ali nedokazano) ustvarijo razmere, kjer se jim potem "zgodijo" razne nesreče in je dokumentacija kot posledica takih razmer, dokončno uničena in neuporabna. Ja, če pa res delaš tako kot je treba, pa je to velika nesreča. Poskušajte rešiti, kar se rešiti da. Računalniško arhivo vam bo verjetno uspelo vsaj delno (upam) obnoviti, če imate sposobne računalničarje in seveda srečo. Kar se tiče papirologije, posušite dokumentacijo, ki se posušiti da. Upam, da ste sproti shranjevali podatke še na kakšno dodatno, ločeno računalniško enoto in da vam ni tudi te zalilo. Drugače pa, sestaviti zapisnik z detaljnim popisom vsega, škodo pa bo tako treba prijaviti zavarovalnici, če ste imeli prostore in opremo zavarovano iz tega naslova. Vse skupaj pa bo potrebno prijaviti tudi na Durs. Najbolje, da kar stopite do njih, saj glede na obsežnost katastrofe, verjetno ne boste osamljen primer.Vam bodo oni naprej svetovali, kako in kaj. Pa srečno.

Lp,

OBUPANA - 06.11.2012 - 14:20

Če koga zanima, v zvezi s tem, sem na spletu zasledila dopis Generalnega DU, ki je dal pojasnilo OZ,http://www.eracunovodstvo.org/blog/wp-content/uploads/2010/09/Poplavljena-dokumentacija-Zagorje.pdf

Hvala Klepetalki in Prvi Brini. 

Vali - 07.11.2012 - 09:42

Če rabite kakršnokoli pomoč v materialu, opremi ali pri vzpostavljanju stanja, sporočite svoj naslov oziroma

e-mail. Verjamem, da je od 452 oči, ki so gledale tale prispevek, kdo pripravljen tudi konkretno pomagati i

ne samo z nasveti.

Lp

Piksi - 08.11.2012 - 15:21

Grozno... diski se načeloma dajo poštimat, četudi so bili pd vodo, saj so hermetilno zaprti, tako da....

OBUPANA - 09.11.2012 - 12:12

Vali najlepša hvala za vzpodbudo. Zalilo nam je servisno delavnico, skladišče rezervnih delov, pisarne in seveda vse kar je bilo v teh prostorih. Dejansko škodo še ugotavljamo, po tem ko smo očistili mulj. Kakršna koli pomoč je dobrodošla. Hvala vsem! e-mail: tavto.servis@gmail.com.

tinchy - 08.11.2012 - 19:45

Mi smo imeli pred parimi dnevi isti problem. Voda je poplavila poslovne prostore in vso dokumentacijo (papirje), računalnike smo na srečo uspeli rešiti. Klicali smo na DU, in so rekli naj naredimo zapisnik oz. ga mora narediti zavarovalnica ali občina (kot dokazilo da so res bile poplave na tem območju), in to je to. Ker imamo podatke na računalniku za vsa leta nazaj seveda ni tako hudo, v nasprotnem primeru pa je najbrž precej zapleten postopek :-/ Upam da čim boljše rešite nastalo situacijo!