krpan in druščina postani član

Naslov teme: KAKO BOMO ČIVKALI NASLEDNJE LETO?! :)

5367  26.10.2012 - 15:05h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 70 / 8

nadrealist - 26.10.2012 - 16:46

Tenko bomo piskali.

Rebeka - 27.10.2012 - 12:49

Zdravo!

Moja malenkost, M.K. , pa je vseeno zelo optimistična. O vsem dogajanju, ki smo mu v tem "predvolilnem času" deležni.  moramo potegniti ven samo tisto, kar je dobro, vse slabo so predvolilne packe::bi se reklo.

!!

Malo, premalo zopet držimo skupaj, se ne pogovarjamo /pa makar neumnosti/. Vedno je laže, če se malo razjeziž, poveš kar komu gre, ne pa, da obupuješ , gledaš v rač. ekran, ali sediš pred TV /kot moj/ in samo težiš. 

Je pa res, da je sistem, ki ga tolčemo zdaj, najbolj okruten /AMERIKA/, ampak izhod vedno JE.

Će bi hoteli poslušati mene, bi imeli že sigurno boljšo računalniško opremo na DURS-u in še kaj!! Ampak, vedno , ko sem vprašala o novih idejah za spremmembo teh tlačanski zakonov, pravilnikov itd., ste bili vsi previdno tiho. Nekaj na svojo roko pa noče delati, tako!! 

Prosimo zberimo se in kaj naredimo, ne samo javkajmo, pa saj nismo v Vojvodini /vsa čas ji!!/, samo beseden primer!,

Povejte, ampak ne samo eden, prosim./kaj bi izboljšali pri našem delu, da nam bi bilo lažje in seveda pravilno.  Čakam. SIcer bom pa doma in pekla pehtranko.

Lp pozdrav TEBI

in vsem 

Tudi kakšen verz bi bil dobrodošel

ampak tak iz srca (kajti nisem se še prilepila na nikogar)

še vedno vaša BEKI

Martin Krpan - 28.10.2012 - 09:18

Na vse pripombe, ki sem jih doslej spesnil in posredoval tudi direktno na MF ... "Tresla se je gora, ven pa je prišel čriček" :).

 

Glede na pot, po kateri stopamo, pa bom še malo vedeževalca ... Če bodo javnosektoraši, sindikalisti in politiki še naprej tako "zažirali" gospodarstvo, napovedujem, da bo Slovenija čez 3 leta pobrala 10% manj dajatev, kot so jih lani.

 

P.S. Pri nas pa ne obupujemo, zadovoljstvo najdemo v drugih stvareh.

 

P.S.II Rebeka, da ne bo govora, da ignoriramo prošnje za predloge - izboljšave, bom zapisal en sam stavek: "Društva lahko opravljajo samo nepridobitno dejavnost, za pridobitno dejavnost so dolžna ustanoviti gospodarsko družbo". Ko bo zadeva realizirana, se "slišimo" :)))

Rebeka - 28.10.2012 - 11:04

P.s. M.K. vem, kako jih najti, pa za enkrat še ne povem. Sicer pa je tako in tako vsem jasno kako si "samaritanci" v društvih delijo "nagrade" (seveda neobdavčene!!!) in  uživajo v zastojnkarskih toplicah!!

Prej ali slej bo prišel nekdo, ki bo ugotovil od kod jim toliko denarja.

Iz lastnih izkušenj: Neko zelo znano NEPROFITNO društvo skriva preko 130.000eurov v škatlah in se hvali, da jim je samo nevemkdo pomagal priti do tega denarja, da bodo kupili nove kapacitete za svoje člane.

Pa je prišla novo računodkinja, ki se ni hotela podrejati "štabu"znotraj društva, odkrila profit . Toda ni ostalo pri, ko je to jasno povedala, da noče imeti nič pri tem, so ji podtaknili krajo nekaj sto eurov.

Ta odnos je prekinila z dvignjeno glavo.  Ni jih prijavila zaradi statusa društva, vendar so jo one) delavke znotraj tako sprovocirale, da je dala prijavo za mobing . Seveda je uspela. Društvo pa je moralo zamenjati vodstvo (te ženske so težko nabrani denar članov morale vrniti. Zdaj pa lepo dela z novim vodstvom po Zakonu o društvih.

No, to je že ena "huda cvetka" na račun društev.

Kako to vem, vem pač!!

Lp TEBI in vsem

še vedno vaša 

Beki

Pero - 26.10.2012 - 22:08

Čiv čiv auuu auuu vauuu. Kšššš krsk trsk. Tko kot so Štajerc zažigal semaforje, bomo podjetniki vžgal sindikaliste in drugo drhal, kter so nam dvignil davke pa prispevke.

Martin Krpan - 26.10.2012 - 22:21

No, no, ne tako agresivno. Jaz ubogim na duši, kot so SLO sindikalisti, ki vpijejo, kako s(m)o podjetniki premalo obdavčeni, ne želi česa takšnega, kot pišete.

 

Želim jim samo to, da razkrijejo svoje plače, da nekaj naredijo za člane iz gospodarstva (napram negospodarstvu) in da plačajo vsaj toliko davkov, prispevkov in ostalih dajatev kot sam oz. moja podjetja :). Skromne želje, a ne?

Rebeka - 27.10.2012 - 13:19

Pa zakaj si tako skromen. Za službo se ti ni treba bati, na voljo imaš SMETNJAK in na stotine oboževalcev - oboževalk, upam, da ne samo zaradi (kapo dol) Tvojega znanja, si človek, ki daješ pojasnila na vsa vprašanja, da Te ne hvalim še naprej!!(nimaš pa tečnega in lenega moža in sina v puberteti!! ter ca 70 strank /zaenkrat/, ki bi hotele, da ji še jaz plačujem davščine ..No kdo bi prej udaril po mizi in rekel :dost mam!

Sem že mirna

lp 

Beki

nula nula - 28.10.2012 - 13:40

!!(nimaš pa tečnega in lenega moža ...!!

 

Še hujše je pa imeti tečno in preveč prizadevno ženo...