krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zahvala "bebotu" z DURS-a

4990  05.10.2012 - 11:06h / Dohodnina / Avtor: Matjaž K / 76 / 7

Dragi "bebo" z DURS-a.

 

Zahvaljujem se ti za izjemno "propisno" odločbo odmeri dohodnine, predvsem pa ti izrekam zahvalo, ker si tako funkcionalno nepismen, da v ugovoru zoper inf. izračun ter njemu priloženih prilogam nisi uspel videti, da sem v zvezi z dohodki iz drugega odvisenga pogodbenega razmerja uveljavljal tudi dejanske stroške prevoza.

 

Posledično sem izredno vesel, da bom moral tratiti svoj čas in energijo, da bom podal pritožbo zoper tvojo pavšalno neobrazloženo odločbo.

 

lp

 

(vedno manj) zvesti davkoplačevalec Matjaž K

 

p.s.

Dragi "bebo" z DURS-a, ne vem, kdo te je usposobil za poznavanje določb upravnega postopka.

Prva Brina - 05.10.2012 - 12:17

Uf, uf, ... tebe so pa mnogo razjezili. Daj jim vetra.

Lp

Matjaž K - 05.10.2012 - 12:31

"Valda" da so me razp*  - vse "papirje"/obrazložitve jsem jim "serviral na pladnju, potem pa en funkcionalno nepismen bebec tega ne zna prebrati/vzeti v roko

val4 - 05.10.2012 - 12:24

pa če lahko se  prosim še zahvalite v mojem imenu in sicer;

 

- da sem lahko razčiščevala njihove napake na karticah,

- da sem pisala pojasnila za zadeve, ki .....

- da jim lahko  vsak mesec  pošiljam knjige IR in PR,

- da mi dajo blokado brez opomina,....

- da,....

Ker bi jim na koncu leta rada izstavila račun,  prosim vprašajte ali naj na izpostavo DU ali kar v LJ.

 

Hvala in lep konec tedna vam želim!    

i        

Martin Krpan - 05.10.2012 - 14:04

Matjaž, bebavih tam gori je vedno več.

 

Nekaj sem o njih pisal tukaj http://www.davkoplacevalci.com/blog/2012/glas-ljudstva---davcni-inspektorji-se-vedejo-kot-mali-bogovi

 

P.S. V ponedeljek bom tudi sam komuniciral "z njimi", ker so mi poslali vabilo za predložitev podatkov za pridobitev ID številke (dopolnitev vloge - najemna pogodba ... ha ha ha, pogodba o poslovnem sodelovanju, poslovni načrt ...), čeprav sem v vlogi zapisal, da gre za POVEZANE OSEBE in opravljanje dela istih dejavnosti, kot jih izvajajo že povezane osebe ... Mislim, da jih bom znova "postrojil" :).

škatla - 05.10.2012 - 14:38

Pozdravljeni

Se pridružujem Matjažu, jaz sem imela za leto 2005 probleme glede izračuna dohodnine, vendar smo s skupnimi "močmi" rešili nastali (isti) "problem" kateri se je vlekel kar nekaj let, plačali (pritožba na odločbo, pritožba na odločbo ..)

 

Lep vikend

novinc - 05.10.2012 - 17:42

Pred leti je kulturnik-normirc dal ugovor, ker ga je nekaj kupcev napačno opredelilo kot navadnega normirca. V ugovoru je navedel podatke, kot bi morali biti (skupni znesek pod 2220 in 0,00 pod 2210), "bebo"pa je v odločbi upošteval povečan znesek na 2220, onega napačnega na 2210 pa še enkrat.

SOVA - 08.10.2012 - 08:35

Vaše mnenje glede DDV-O obrazca, ki nima samostojne kolone IZVOZ? Tako referentka ob vsakem malo večjem izvozu ne poknjiži obrazca, dokler ji ne pošlješ davčne knjige in računov za izvoz namesto, da bi bil avtomatizem, referenti oziroma višji svetovalci, kot so njihovi zveneči nazivi kradejo čas sebi in nam. Toliko poročanja imamo raznim institucijam države, kot bi nas plačevale institucije države in ne delodajalci in ob vseh teh silnih kontrolah smo danes v situaciji, ko lahko mirno rečemo,  za DURS še posebej drži rek: Tepi konja, ki vleče!