krpan in druščina postani član

Naslov teme: cena računovodskih storitev

4917  01.10.2012 - 12:27h / Ostalo / Avtor: doris / 250 / 21

Pozdravljeni, s.p. imam odprt 2 meseca, nisem zavezanec za ddv, in plačujem 380€ na mesec (tako mi povedala računovodkinja), za 20 prejetih računov, 25zetov po blagajni končnim kupcem, vodenje blagajne, knjiženje izpiskov, vodenje saldakontov, plačilni promet,  izdelava potnih nalogov, obračun prispevkov, vodenje zalog. Zanima me, če je znesek računovodstva realen, zdi se mi malo previsok.

Martin Krpan - 01.10.2012 - 13:00

Poznamo izvajalce storitev, ki vam tovrstna opravila opravljajo brezplačno. Če pa boste imeli "srečo", vam še doplačajo, ker vam lahko vodijo knjige :).

 

Za vse naslove, ki jih držimo v strogi tajnosti, nam lahko pišete tudi pod šifro "1. april" :)))

martina - 01.10.2012 - 20:04

Dajte v lokalni časopis oglas, da iščete računovodstvo. Dobili boste cel kup ponudb po zelo različnih cenah. Ni rečeno, da je najceneje najslabše in da je najdražje najboljše, v povprečju pa je za malo denarja malo muzike.

nula nula - 01.10.2012 - 20:44

Sicer nisem SIBILA, ampak ta cena je pa še zame prehuda...

nula nula - 01.10.2012 - 20:45

... celo brez DDV in zaposlenih!

SIBILA - 02.10.2012 - 08:18

HUDOOOO.

PREVEČ, VELIKO PREVEČ.

REALNA CENA BI BILA 80 EUR mesečno.Pokličite me

adriana - 02.10.2012 - 09:01

Cena je za te razmere res previsoka, ampak iz računovodskih storitev se ljudje že delajo norca.

ceno zbijejo do skoraj ničle, ko pa pride do davčne kontrole, pa jok in stok. Vsaka kuharica vodi knjige,

lahko tudi zastonj. Ne me hecat.

Matjaž K - 02.10.2012 - 09:54

Se delno strinjam - cena je primerjalno gledano kar visoka, vendar je po mojem treba upoštevati, da je v ceno vključeno vodenje zalog - če so te zaloge vodene korektno(po reglcih), zna s tem biti kar nekaj dela (sploh če je dosti različnih "artiklov).

 

Za oceno "previsoko/ni previsoko" pa bi bilo zanimivo tudi vedeti, ali se bo kaj spremenila, ko bo zavezanec "padel" v DDV - slej ko prej se bo to zgodilo (glede na opis dejavnosti gre za "bifejčič", za katere pa je nerealno pričakovati, da bo "evig" ostal mali DZ).

 

lp

zvezdica - 02.10.2012 - 09:51

preveč, vsaj pol manj..

Eva - 02.10.2012 - 10:39

info@racunovodstvo-preseren.si

 

Cena je 100 EUR brez DDV, ZR je v mesečni ceni, pa še kaj...

Martin Krpan - 02.10.2012 - 10:43

Očitno vsi - vse, ki ste komentirali tole temo, niste prebrali mojega prvega odgovora :).

 

Cena je stvar ponudbe in povpraševanja. Vodilo bi naj bila kvaliteta. Seveda tudi visoka cena vedno ne pomeni visoke kvalitete. Podati kvalitetno oceno glede višine stroškov na podlagi  zapisa "stranka" (bom po domače - stranke pa večkrat nimajo "pojma", kaj dela vse servis za njih) pa je ... kako naj rečem ... neresno :).

 

P.S. kje pa je še vključeno svetovanje stranki, "učenje" stranke itd.? Sam menim, da so računovodske cene podcenjene glede na vaš poklic, ki ga  opravljate. Z vsem spoštovanjem do avtomehanikov - malo poglejte njihove urne postavek in boste videli - videle, kje ste vi - ve ...

knjigovodkinja - 03.10.2012 - 09:54

Martin Krpan, sem že prevečkrat tule zapisala, pa bom še enkrat, da so takoimenovane računovodje v večini le  kelnarce, kuharce ... al pa še to ne, ki se grejo biznis, pa saj tu ni nikakršnega reda več, pa še slabše bo.

Jaz pravim, da če nima podjetnik za računovodjo pol toliko denarja kot ga stane njegov delavec na minimalcu, se ga bog usmili, on ceni le svoje delo, vse drugo mu je nujna balast ... vse te pohlevne tetke iz servisov mu doprinesejo s svojim zastonjskim klofanjem ( saj kaj bolj strokovnega ne premorejo ), drage mercedese, barke, vile, poceni vrtec itd. 

nula nula - 03.10.2012 - 10:24

Knjivodkinja, načelno se strinjam  s tabo:" če nima podjetnik za računovodjo pol toliko denarja kot ga stane njegov delavec na minimalcu, se ga bog usmili," 

pa tudi konkretno v tem primeru:

 

Tale doris namreč nima niti zaposlenega na minimalcu, ergo se je bog nima kaj usmiliti, saj je 380 e dosti več od tvojega kriterija...

 

tina - 08.10.2012 - 05:53

Cena se mi glede na kompletno delo, ne zdi previsoka, dela vse od A do Ž, če ga le opravlja kvalitetno.

Imela sem primer stranke, ki je vedno "spoganjala", "poznam jih, vodijo za manj, nisi tako tečne kot ti, knjižijo mu vse kar reče ".... potem pa je prišla kontrola in trije taki znanci  so plačali mnogo več, kot bi po normalni ceni zneslo vodenje računovodstva za več let....

 

Res pa je, da bi danes vodil knjige že vsak, ki ve kaj je debet in ktredit pa le še malo, malo več... in take cene so po tem nizke...(kot pravi, snažilke ...tudi to sem doživela: "zgubila sem službo, ali bi mi pokazala malo, kako se to dela, jaz bi tudi bila računovodkinja...")

Mateja - 08.10.2012 - 10:03

Cenik računovodskih storitev  je objavljen pri Gospodarski zbornici Slovenije. Če bi se vsi računovodje držali cenika, bi manj delali in več zaslužili. Tako pa se strinjam z vami, da je danes računovodja že vsak, ki ima dve minuti časa in se prodaja pod vsako razumno ceno. Računovodski servis imam že 22 let, zaradi računovodskih pocarjev sem morala odpustiti dve delavki. Absolutno ne delam za tako smešne cene, kot jih nekateri tu navajajo. Obdržala sem samo tiste stranke, ki mi zaupajo in cenijo moje delo. Take, ki razmišljajo, da je računovodja nujno zlo ne potrebujem.

aniata - 08.10.2012 - 10:34

Bravo ¨Mateja!

davekaj - 08.10.2012 - 11:00

Kar se tiče vsebine računovodskih storitev menim da sta pisanje potnih nalogov in vodene zalog interni opravili pravne osebe in ne delo računovodskega servisa. Cene so pa glavobol. Renomirani računovodski servisi imajo takšne cene, da ti je slabo slabo, bilančne postavke pa so vseeno narobe. Tako da cena ni garancija kakovostni. Strinjam se z Matejo.

Klepetalka - 08.10.2012 - 11:06

Več bi nas moralo razmišljat tako kot razmišlja Mateja. Žal smo sami sebi skopali jamo. Naš lobij pač ni tako močan, kot je npr. lobij notarjev, odvetnikov, itd. Razvrednotili so naše delo in znanje. Tudi jaz ne delam za vsako ceno, čeprav so časi težki in še težji bodo.

lp,

2012 - 08.10.2012 - 11:09

Sprašujem se, če se Sibila heca ali resno misli... Takšne Sibile so pripomogle, da smo tu, kjer pač smo...

Pozdrav.

SIMONA - 09.10.2012 - 12:12

Se moram še jaz oglasiti in se v celoti strinjam z Matejo!!! Mi pa gre močno na živce in me tudi boli, da imam fakultetno izobrazbo, 18 let delovnih izkušenj in me primerjajo z neko tetko v penziji, ki je bila prej frizerka ali trgovka.

Pri cenah računovodskih storitev ni nobenega reda, saj vsak, ki ima 5 minut časa, je danes že računovodja.... Potem pa je tukaj še mišljenje s.p.-jev (kar večina), ki jim računovodstvo predstavlja nujno zlo in jim je vsaka cena previsoka. Mislijo, da podatki kar sami letijo v računalnik....

Mi v računovodskih servisih pa nimamo več niti za izobraževanje... Pa delamo še vse drugo zraven, ne samo računovodsko delo, smo pravniki, bančniki, finančniki, revizorji, in ne vem kaj še vse.

Kam to vodi, ne vem, jaz vem zase, da iščem službo, ker se ne mislim več zafrkavati na tem nivoju....

krena - 10.10.2012 - 11:13

Najprej bi po moje morali doreči oz. tudi pojasniti strankam pojme, kaj je računovodenje, kaj knjigovodenje in kaj evidentiranje poslovnih dogodkov, ko se pač podatki prenesejo iz papirne oblike (pogosto dokumentacija prinešena pomešana in zmečkana) vnesejo v nek računalniški program in potem "ven pade" bilanca (katero običajno naredijo priučene frizerke, šivilje), ob tem pa se praviloma niti ne zavedajo zaradi nepoznavanja področja, kaj vse njih lahko doleti, pa tudi njihove stranke,ki jem je še to predrago, ob raznoraznih pregledih.

 

Stranke pa pogosto pričakujejo, da si tudi že tričetrt pravnika, vsaj na področju kadrovskih in komercialnih

pogodb.

 

Resnično bi se RAČUNOVODJE  morali bolj ceniti.

In taisti podjetniki, ko pridejo k advokatu nič ne barantajo.

 

groza - 11.10.2012 - 09:09

Hvala tistim, ki si znajo postaviti ceno....

Imamo rač. servis 10 nas je zaposlenih, delamo kot črnci..... Itak, da delamo vse. Smo deklice za vse, dobesedno. Včasih smo psihologi, psihiatri... vse tisto kar si stranke želijo.

In potem pride nekdo, ki mu namesto 200 realnih evrov računa 80. In on se vpraša kaj dela pri nas (čeprav ima tukaj vse kvalitetno - tako kot treba, ker se neprestano izobražujemo) gre raje k tistemu, ker je cenejši. In od tistega, ki je cenejši gre k tretjemu, ki ima ali pa nima dobre cene in k četrtemu, petemu....

In potem po šestih letih pride nazaj k tebi in ti reče da ni nikjer tako fajn, kot pri tebi.

Ampak takrat mu pa še enkrat dražje zaračunam, ker pol pa več ni 200, ampak 400. Me je pač izigral.

 

In penzionisti in ostali, ki se ne spoštujete.... vi kar delajte za tak denar in nič se ne izobražujte in še naprej mislite, da ste najboljši.... enkrat bo že udarilo nazaj. Ker take izkaze, ki jih dobimo za vami, ko npr. nekdo zamenja servis, in ki so sramotni, bodo morali enkrat biti kaznovani.

 

In upam, da kmalu.