krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prosim za vaše mnenje

4885  28.09.2012 - 12:19h / Ostalo / Avtor: Tina / 63 / 2

Naše matično podjetje iz tujine zahteva od nas, da jim vse podatke iz glavne knjige pošiljamo v excelu. Programer mi je naredil izvoz podatkov iz GK v excel. Problem pa je da moram ves excel vsakič pregledat, ker ponavadi vedno najedem kake napake. Ker mi to vzame zelo veliko časa, sem programerju to omenila, pa pravi, da on za pravilnost podatkov v excelu ne odgovarja in je moja naloga da to preverjam. Jaz pa mislim, da jaz odgovarjam samo za pravilnost podatkov v glavni knjigi, kaj pride v excel pa jaz nimam vpliva. Prosila bi za vaše mnenje? Ti računalničarji so včasih kar precej arogantni.

Klepetalka - 28.09.2012 - 15:35

Sem na vaši strani, je pa res, da je najbolje vse preverit, preden kam kaj pošlješ. Tudi v knjigovodskih programih se še vedno soočamo z napakami. Računalničarji pa so posebni ljudje, se strinjam z vami.

LP,

Pia - 28.09.2012 - 16:27

Včasih je že problem pri samem vnosu podatkov v naše programe. Tudi jaz sem se soočala s podobnimi problemi, vendar je bila programerka z mano vztrajna, da sva ugotovile v čem je problem. Pr pregledu glavne knjige v tistih knjižbah sicer ni bilo nič čudnega, zaradi česar bi lahko prišlo do napake pri prenosu v Excel. So se pa v ozadju pojavljali neki znakeci, kar je programerka ugotovila, da sem pritisnila kombinacijo tipk pri vnosu.